Promo

Vlada prava POMAMA ZA OVIM SPECIJALITETOM: Starena mesa na IZVOR-u dobre hrane

Restoran Izvor ponudom ostavlja bez daha sve one koji spas od vrućine i tragom vrsnih specijaliteta krenu put ovog poznatog niškog restorana. Divna bašta u hladu još jedan je razlog da baš ovde provedete trenutke za pamćenje.

Gosti ovog niškog restorana rado zavire čega ima u vitrini za starenje mesa jer je upravo ova ponuda najtraženija poslednjih nedelja.

Spoj etno ambijenta, dugogodišnjeg ugostiteljskog iskustva i dobar glas, upotpunjeni su ponudom koju je teško odbiti a reč je o jelima koja se spravljaju od mesa koje je pretrpelo suvo zrenje. Ceo proces „starenja mesa“ obavlja se u veoma kontrolisanim uslovima što se tiče temperature i pritiska

U komori meso „leži“ dvadesetak dana što dovodi do pojave plesni na spoljašnjoj strani odsečka, pri čemu se formira tanka kora koja se čisti pre pečenja. Plesan pospešuje stvaranje prirodnih enzima u mesu, koji omekšavaju meso i razvijaju jedinstven ukus specifičan za stareno juneće meso. Nakon suvog zrenja kolagen, koji drži mišićna vlakna zajedno i čini stejk tvrdim, se razlaže usled dejstva enzima i ono što ostaje je čist, mekan protein punog i poboljšanog ukusa. Ukus ovako pripremljenog mesa za pečenje je puterast i bogat, pun i održiv, sočan i intenzivan. Pri starenju mesa dolazi do gubitka tečnosti i do 30%. Dobro odležalo meso je mnogo mekše nego sam sveži stejk. Promena ukusa je posledica mnogih procesa, uključujući i delovanje enzima i hranljivih bakterija.

U ponudi DRY AGE JUNITINE su T-BONE, RIB EYE i NEW JORK STRIT

Restoran Izvor pored starenja mesa sprovodi niz najmodernijih metoda za obradu namirnica koje kasnje dospevaju za sto najprobirljivijih gostiju.

Sve ovo čini Izvor jedinstvenim mestom za uživanje u dobroj hrani, koju pripremaju vični kuvari u prijatnoj i toploj atmosferi, koju odlikuje pravi domaćinski odnos prema gostima i vrhunskom izboru pića, koja upotpunjuju ukuse od aperitiva, preko glavnog jela, do deserta.

„Naša kuća u saradnji sa vrhunskim kuvarima može da vam ponudi specijalitete koje još uvek niste viđali kod nas, i to nas čini unikatnima, prijatan i topao ambijent u kombinaciji sa našom kuhinjom, ljubaznim osobljem pružiće vam jedinstven i kompletan užitak“, ponosno ističu u Restoranu Izvor.

Na samom pragu dočekuje vas ljubazno i profesionalno osoblje, koje je, uz prijateljski odnos, tu za sve što je potrebno kako bi uživanje u hrani i meraku bilo potpuno.

Bilo da odaberete tradicionalna jela sa roštilja, nešto iz domaće kuhinje, ili neki od njihovih čuvenih specijaliteta, užitak u svakom zalogaju je zagaratnovan. A u širokoj paleti kvalitetnih pića možete pronaći baš ono koje odgovara vašem ukusu.

Etno sala pruža unikatan ambijentalni užitak srpske tradicionalne trpeze.

Transformacijom sale u letnjem periodu, Restoran Izvor dobija prelep ambijent bašte, koji je savršen da ga iskoristite tokom sunčanih dana, kao oazu odmora i užitka za sva vaša čula.

Tradicija i merak čekaju vas u RESTORANU IZVOR!

RESTORAN IZVOR
Mihajla Pupina 18, Niš
018 533513
www.restoranizvor.com
Facebook

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button