Društvo

Nesavesni vozači ugrožavaju bezbednost dece: HITNO potrebni ležeći policajci – Na potezu mnogi u GRADU!

Koliko je teško nabaviti ležeće policajce najbolje znaju meštani naselja Trošarina u Nišu, tačnije zgrada Ljubomira Nikolića i Pavla Jurišića Šturma koji već mesecima strahuju za živote svojih mališana, jer kako kažu njihovi roditelji, svakog dana ovi mališani jesu u opasnosti da ih ne udari neko od “pomahnitalih” vozača koji svakodnevno jure ulicom Veljka Petrovića, koja spaja ove dve ulice.

Ulica Veljka Petrovića povezuje Francusku ulicu, Pavla Jurišića Šturma sa ulicom Ljubomora Nikolića. U sklopu kompleksa zgrada postoji mobilijar i dečije igralište koje je pre samo nekoliko godina tu sređeno. Tu su i venjaci sa klupicama, gde se u prepodnevnim ali i popodnevnim, kao i večernjim satima okupljaju mame sa malom decom, tu se nađu i tinejdžeri iz obližnjih ulica i zgrada.

Foto: Niške Vesti

U ulici Veljka Petrovića koja na neki način predstavlja žilu kucavicu ovog dela Trošarine ne postoji ograničenje brzine. Postoji na nekoliko mesta znak za zabranjeno parkiranje, ali ne i ograničenje kada je kretanje vozila u pitanju. Nepostojanje znaka omogućava vozačima da u ovom delu gde je frekvencija pešaka velika razviju i do 50 km/h što je i više nego nedopustivo za ovako miran deo naselja gde cirkuliše puno dece.

Već se dešavalo u ranijem periodu u nekoliko navrata da vozila probijaju zaštitnu ogradu tik uz zgradu Ljubomira Nikolića br. 19, jer vozači nisu mogli da ukoče kod krivine i skretanja prema ulici Pavla Jurišića Šturma.

Stanovnici ovih ulica preko svog ovlašćnog predsednika zgrade, obratili su se Gradskoj opštini Palilula na čijoj se teritoriji nalazi Trošarina. Kažu osim posete komunalne inspektorke, nikakvih drugih reakcija nije bilo. Uplašeni za bezbednost dece kažu da je sadašnja situacija nedopustiva i traže usporavanje saobraćaja u ulici Veljka Petrovića.

“Tražimo da se izvrši tehnička regulacija pomenute ulice: Ograničenje brzine kretanja do 30 km/h i obavezno postavljanje tehničke prepreke (ležećeg policajca) najmanje 2-3 u pomenutoj ulici”, piše u dopisu GO Palilula koji prenosimo u celosti.

U Gradskoj opštini Palilula rekli su Niškim Vestima da su sa slučajem upoznati i da se nadaju da će iz Sekretarijata doći pozitivan odgovor.

“Svi dopisi i problemi Palilulaca budu prosleđeni odgovarajućim službama u gradu, po hitnom postupku. Tako je bilo i u ovom slučaju. Problem je prosleđen Sekretarijatu za komunalne delatnosti i saobraćaj. Oni se konsultuju sa saobraćajnom policijom koja odlučuje. Kada bude doneto rešenje, sve se papirološki vraća u Gradsku opštinu Palilula koja će obavestiti podnosioce zahteva”, kaže Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula koji dodaje da će maksimalno sagledati problem i pomoći koliko je to u njegovoj moći.

Ostaje da sačekamo papire iz Sekretarijata za saobraćaj i još jednom proverimo koliko ovaj grad ima sluha za BEZBEDNOST DECE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. U Episkopskoj kod česme redovno obaraju pešake. Od pruge krenu punim gasom prema Margeru. Tu prelaze i školarci. Strašno je kako jure.

  2. Ovo isto vazi i za Mokranjcevu. Stavljen je pesacki prelaz i znak za ogranicenje ali ga niko ne postuje. Kada se zalete od palilule prema okretnici………. ne sme sa decom da se izadje. Strasno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com