Društvo

Neobičan dan sa običnim ljudima

Stotinu učenika iz osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana posetilo je niški Odred Žandarmerije. Cilj posete je približavanje ove državne službe građanima, pre svega najmlađima.

Učenici su tokom posete Žandarmeriji, između ostalog, upoznali neke od veština pripadnika ovog Odreda i u neposrednom kontaktu videli kako izgledaju treninzi i pripreme jedne od najelitnijih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

-Ideja da se učenici upoznaju sa žandarmercima nastala je nedavno, kada su Gradska opština Medijana i Odred Žandarmerije u Nišu zajednički postavili mobilijar na Trgu kralja Aleksandra u Nišu. Deca su bila impresionirana njihovim prisustvom, te smo rešili da im priuštimo dolazak u sam odred – rekao je prilikom posete predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Po rečima komandanta Odreda Žandarmerije u Nišu, Nenada Šćepanovića, pripadnici Žandarmerije su zdušno prihvatili ideju da se saradnja sa najvećom niškom opštinom nastavi pa i da ugoste svoje najmlađe sugrađane.

-Zahvaljujem na pruženoj ruci Gradske opštine Medijana. Želimo da našoj deci pokažemo da su pripadnici Žandarmerije prijatelji, komšije, sugrađani. Ko zna, možda se nekom učeniku i dopadne sve ovo kod nas, pa pođe našim stopama – rekao je Šćepanović.

Loše vreme nije omelo osnovce da se oprobaju na veštačkoj steni, provozaju u specijalnim vozilima. Nije izostalo ni obavezno fotografisanje kao uspomena na neobičan dan sa običnim ljudima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com