Društvo

Nedostaju specijalisti – konkurs u toku, još jedan u najavi

Konkurs za zapošljavanje u niškom Kliničkom centru je u toku. Kao i svi prethodni i ovaj je obeležilo veliko interesovanje medicinara ali i nemedicinskog osoblja.

“Potrebno nam je kadrovsko pojačanje, imamo novu najsavremeniju opremu, organizacija je potpuno drugačija a sistem funkcioniše sve bolje, siguran sam uskoro će to biti perfektno”, rekao je Radmilo Janković, zamenik generalnog direktora niškog Kliničkog centra.

Konkurs je raspisan za 50 zdravstvenih radnika, 11 lekara specijalista i dva diplomirana fizičara na određeno vreme i dve pedijatrijske sestre na neodređeno.

Foto: KC Niš; Radmilo Janković, pom. direktora KC

“Sam proces dozvole za zapošljavanje nije baš tako jednostava. Ne može Klinički centar sam doneti odluku o tome koliko lekara i sestara može da primi. Za tu odluku potrebno je i mišljenje Instituta za javno zdravlje, socijalna medicina koja procenjuje i sa tim podacima se izlazi pred vladu i ministarstvo koje to usvaja, sve se to prosleđuje ministarstvu finansija koje odobrava ili ne, gde oni daju izvršno rešenje Fondu za zdravstevno osiguranje. Zbog svega ovoga mora da postoji čitav elaborat”, rekao je Janković gostujući na TV Zona Plus.

Janković dodaje da je dosta njih otišlo u inostranstvo, ističe da postoji staro opterećenje – da je struktura zaposlenih neadekvatna.

“Nama nedostaju lekari specijalisti u hiruškim disciplinama, anesteziji, imamo manjak u radiologiji, na patologiji, pedijatriji i dečijoj neurologiji”, kaže pomoćnik generalnog direktora niškog Kliničkog centra.

Dosta lekara je trenutno na specijalizaciji, ali sam siguran da će i posle ovog biti organizovan još koji konkurs, jer se spominje brojka i potreba za još 100 sestara i 20 lekara, završava Janković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com