Društvo

Nebojša Kocić: Deca će biti prioritet opštine i u narednoj godini

Širom sveta pa i na teritoriji Gradske opštine Medijana, najveće niške opštine, za decu su najradosniji Novogodišnji praznici. Deca se raduju zimskim čarolijama, snegu, Deda Mrazu, kite jelku, očekuju paketiće.Tih dana mi odrasli se trudimo da deci priredimo trenutke koje će pamtiti i onda kada prestanu da veruju u zimsku čaroliju.

“Gradska opština Medijana je želela da pomogne roditeljima da tih dana njihova deca budu najsrećnija, a da ove godine čarolija bude još veća. Zato je organizovala nezaboravne Zimske dane u Medijani”, rekao je predsednik Nebojša Kocić.

 

On se na kraju ove godine osvrnio na svoj rad u prethodna nekoliko meseca. Podsetio je naše sugrađane da je cilj ove opštine da brine o deci i mladima i da njima život učini boljim i lepšim. Zato je Medijana organizovala i posetu za stotinu učenika žandarmeriji, a oni naravno bili fascinirani ovom elitnom jedinicom.

“Pripadnici žandarmerije bili su izuzetno predusretljivi i strpljivi, pokazivali su deci svoju opremu, vozili ih po krugu svojim specijalnim vozilima”, dodao je Kocić.

GO Medijana bila je i pokrovitelj projekta „Moj drug policajac“. Ovaj projekat se treći put realizuje u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu i Predškolskom ustanovom „Pčelica“.

“Sa 120 000 dinara omogućili smo nabavku svog potrebnog materijala za realizaciju ovog projekta čiji je cilj povećanje bezbednosti dece predškolskog uzrasta i upoznavanje sa radom pripadnika policije.Projekat se sprovodi u svih 10 vrtića na našoj teritoriji.Gradska opština Medijana nastavlja da radi na poboljšanju obrazovanja najmlađih. Smatramo da je bezbednost dece prioritet i da na na tom polju treba raditi od malih nogu”, naglasio je Kocić.

Radilo se i na komunalnom uređenju. Održana je akcija sa Kazneno popravnim zavodom i JKP Medianom, uređenja Gabrovačke reke. KPZ je dao određen broj ljudi, JKP Mediana je bila podrška akciji, a GO Medijana je koordinirala čišćenje korita.

Foto: GO Medijana

Postavljeno „solarno drveće“ na sedam lokacija u gradu- Trg kralja Aleksandra, park Čair, dve u parku Sveti Sava, Trg Republike, Oficirski dom i Brzi Brod, podseća predsednik

“Na njima građani mogu da pune baterije mobilnih telefona, tableta i ajfona”, pojasnio je Kocić i apelovao na građane da ih čuvaju.

Konstantno se radi na uređenju Parka Sveti Sava, postavljaju se i obnavljaju klupice i letnjikovci, ozelenjuje sadnicama, novi javni toaleti na području opštine. Uređuje se park u Brzom Brodu, a u 218. godini u ovo naselje biće uloženo dodatnih pet miliona dinara.

Uprkos smanjenom budžetu za narednu godinu Kocić obećava da će Medijana i dalje brinuti za socijalno najugroženiju kategoriju, ali i da će ista sredstva biti upotrebljena i za  Fond Sveta Petka iz kojeg se stipendiraju najbolji studenti Univerziteta u Nišu i nagrađuju najuspešniji mladi ljudi iz oblasti nauke, kulture, sporta i umetnosti.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana; Foto: Niške Vesti

“Gradska opština Medijana i inače posebnu pažnju poklanja deci i pronatalitetnoj politici. Svaka beba koja se u nedelji prva rodi na teritoriji GO Medijana dobija na poklon 10 000 dinara, a svako trećerođeno dete u porodici nagrađujemo sa po 120 000 dinara / 12 mesečnih rata po 10 000 dinara/. Godišnje se rodi pedesetak beba koje su treće dete u porodici. Nadamo se i želimo da ih bude što više”, rekao je Kocić.

Kocić najavljuje postavljanje interaktivne table, koja predstavlja iskorak našeg grada u informisanju Nišlija, ali i gostiju koji dolaze u naš grad.

“Table bi bile postavljene na prometnim mestima u gradu, a komunikacija bi bila preko nekog prepoznatljivog lica koje bi se pojavilo na ekranu i u interaktivnom razgovoru davalo odgovore na pitanja, primera radi…kako da se dođe do poznate lokacije u gradu, kako stići do taksija i slično”, napominje.

U januaru opštinu očekuju već tradicionalne manifestacije kojima prisustvuje više hiljada ljudi-lomljenje česnice sa građanima, doček Srpske nove godine u Parku Svetog Save i Plivanje za časni krst na Bogojavljenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com