Merošina

Nazire se rešenje problema vodosnabdevanja u Arbanascu

Autor: Mirijana Ristić

Predsednica Privremenog organa, dr Sanja Stajić i članovi privremenog organa, zajedno sa direktorom JKP-a Vladimirom Vojvodićem i njegovim saradnicima obišli su selo Arbanasce i sa predstavnicima Mesne i Vodne zajednice kao i velikim brojem meštana razgovarali o njihovom najvećem problemu – vodosnabdevanju.

Prihvaćen je predlog, koji je pokrenut sa 71 potpisom meštana i predsednika MZ, da se u narednom periodu radi na tome da se stvore uslovi da seoski vodovod pređe u nadležnost JKP-a. Mnogo je spornih stvari, električno brojilo na koje je povezana pumpa vodovoda, ispravnost vode, projekat po kome je vršena izgradnja vodovoda.

Na predlog predsednice privremenog organa, formiran je tim za vodosnabdevanje, sačinjen od stanovnika ove Mesne zajednice, koji će koordinirati sa JKP-om i sa predstavnicima Opštine Merošina radi bržeg i efikasnijeg rešavanja problema. Njihov zadatak će biti da omoguće pristup predstavnicima JKP-a i hidrožirantima kaptaži, da JKP-u dostave projekat o izgradnji vodovoda, da pripreme svu dokumentaciju za rešavanje prenosa vlasništva električnog brojila.

Već sutra bi trebalo da se počne sa obilaskom terana i upoznavanjem sa konkretnim stvarima na licu mesta.

Meštani su bili vidno zadovoljni ovom posetom i razgovorima, budući da je ovo problem koji traje već neko vreme a njegovo rešavanje bi pomoglo oko 500 stanovnika ovog sela.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button