Društvo

Naučiš, pa skijaš!

Grupa od 80-oro učenika iz deset osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana otputovala je na zimovanje na Zlatibor u trajanju od sedam dana. Ovi učenici pokazali su najbolje rezultate u kvizu pod nazivom „Pobedi znanjem“ i zaslužili da deo zimskog raspusta provedu na ovoj našoj planini.

Za njih je opština iz budžeta obezbedila pun pansion i besplatnu ski opremu, uz stručnu podršku, ukoliko deca žele da se oprobaju u skijanju. Učenici idu na odmor u pratnji nastavnika ili direktora škola.

Decu je na put ispratio predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić, naglasivši da se na ovaj način vrednuje znanje učenika, njihovo poznavanje nauke i stalno zalaganje u školi da nauče i znaju više od drugih.

“Želimo da podstaknemo naše školarce da i ubuduće vredno rade, uče, budu korisni članovi društva. Želimo da imamo naraštaj na kojem će nam zavideti. Hoćemo da nas naslede generacije koje znaju više od nas i spremne su da se stalno edukuju. Drugi cilj je očuvanje zdravlja i sportskog duha, a što je i razlog da deca putuju upravo na Zlatibor i uživaju u zdravoj životnoj sredini”,  dodao je Krstić, poželevši učenicima srećan put.

On je takođe rekao da će se nagrađivanje najvrednijih đaka iz škola sa područja Gradske opštine Medijana nastaviti i tokom jula i avgusta, kada će za njih najveća niška opština organizovati letovanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com