Zdravlje

Natalija Bašović dobila kolica

Udruženje “Čepom do osmeha’’ obezbedilo je još jedna elektromotorna kolica, ovoga puta namenjena Nataliji Bašović iz Niša, koja boluje od neurološke bolesti Fridrajhove ataksije.

Natalija je učenica prvog razreda Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu na smeri informacione rehnologije. Obolela je od Fridrajhove ataksije u devetoj godini života, a od tada njena sposobnost kretanja i govora smanjena. I pored toga Natalija ne odustaje od svakodnevih obaveza i obrazovanja, a njena hrabrost i upornost mogu da posluže mnogima za primer.

U pomoć joj je priskočilo Udruženje “Čepom do osmeha” koje je za Nataliju obezbedilo električna kolica.

“Sada, sa novim kolicima postajem samostalnija jer mogu više da se krećem i da budem samostalnija što do sada nisam mogla”, kaže Natalija.

Nova kolica koja su Natalija uručena u školi koštaju 260.000 dinara, a obradovala su i Natalijine roditelje.

“Do sada je uvek morao da bude neko pored nje id a joj pomaže oko kolica jer ona ima oslabljenu i motoriku”, kaže Natalijina mama Milica Bašović. “Ovako će moći i sama da funkcioniše”.

Moto organizacije “Čepom do osmeha” je i pomoć deci.

“Emocije koje su se danas osetile kada smo predali kolica Nataliji je nešto što nas u Udruženju pokreće da i dalje pomažemo drugima, posebno mladima”, kaže Vanja Petković iz Udruženja “Čepom do odmeha”.

Natalija se ne predaje i ne odistaje od lečenja. Verom u sebe i sa nadaom da će stati na noge ona je započela lečenje matičnim ćelijama u Kijevu. Do sada je išla na jedan tretman koji košta 20.000 evra, a neophodna su joj od tri do pet tretmana. Da istarje do kraja u lečenju pomoći će i škola ETŠ “Mija Stanimirović”.

“Pomoći ćemo na različite načine, ne samo prikupljanjem novca”, kaže Olivera Radenković, pomoćnik direktora ETŠ “Mija Stanimirović”.“Organizovaćemo i neke akcije i aktivnosti uz pomoć Učeničkog parlamenta”, rekla je Olivera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com