Region

Nastavljena seča drvoreda u centru Aleksinca

Radnici aleksinačkog javno-komunalnog preduzeća posekli su rano jutros polovinu stabala na šetalištu u tom mestu.

Minulog vikenda aleksinački komunalci isekli su prvih pet stabala na šetalištu, a onda obustavili seču zbog protivljenja okupljenih gradjana. Seča je nastavljena jutros u 5,30 i posečeno je dvadesetak od ukupno 45 stabala lipe i kestena.

 

Foto: Vukan Ostojić

Drvored na šetalištu u Aleksincu biće narednih dana kompletno posečen zbog predstojeće obnove te saobraćajnice.

 

Foto: Vukan Ostojić

Prema najavi predstavnika opštine Aleksinac u narednih sedam meseci pešačka ulica biće kompletno rekonstruisana, a umesto lipe i kestena, biće posadjena stabla javora.

 

Foto: Vukan Ostojić

U opštini Aleksinac predstojeće radove pravdaju time da šetalište nije rekonstruisano poslednjih 50 godina, a da stabla lipe, osim što su alergen, oštećuju kanalizaciju i trotoare.

Prema njihovim najavama u pešačkoj ulici biće postavljena nova atmosferska kanalizacija, zamenjena javna rasveta i izgradjena fontana, a umesto asfalta biće postavljene granitne ploče. Rekonstrukcija će koštati oko 170 miliona dinara, od čega će 50 odsto finansirati Ministartsvo privrede koje je i sprovelo javnu nabavku za izvodjenje radova.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com