Društvo

Nastavlja se agonija dugačkih redova za zdravstvene knjižice

Iako je rok za zamenu starih zdravstvenih knjižica odavno istekao, to nije smanjilo nesnosne gužve i satima duga čekanja ispred niške filijale PIO fonda. Redovi se formiraju još od 6 ujutro, ali sada, pored onih koji čekaju da predaju papire, ima i oni koji žele da podignu novu knjižicu, ili da produže papir koji tokom lečenja koriste kao dokaz da je zahtev za knjižicu predat.

Novinari Niških Vesti jutros su ispred filijale zatekli kolonu onih koji su čekali da uzmu broj dugu dvadesetak metara, a kako su kasnije neki od njih rekli, već u pola 9 više nije bilo brojeva. Besni i ogorčeni, jer mnogi od njih već drugi ili treći put čekaju u isto tako dugoj koloni da dobiju knjižicu neophodnu za lečenje, ljudi su se svađali i negodovali.

Nišlija I.R. papire  za knjižicu predao je, kaže, još oktobra meseca, ali mu ona još uvek nije stigla. Tada su mu, kako objašnjava, dali papir koji može da koristi dok nova knjižica ne bude izrađena, ali je on važio samo 6 meseci, pa sad opet mora u duge redove, po samo jednu overu.

„Od jutros čekam. I supruga i ja imamo trajne staračke knjižice, ali to ne možemo da koristimo kod lekara, nego nam treba papir da smo predali zahtev i sad opet čekamo, a ko zna kada će da nam stigne knjižica“, priča on.

Kada bude stigla, verovatno će ponovo morati u kolonu, baš kao i Nišlija G. M.

„Preko interneta sam video da mi je lična karta gotova. Međutim nisam mogao da podignem knjižicu jer kažu da prozivaju po azbučnom redu. Ovo je sramota“, kaže G. M.

Podsetimo, oni koji žele da se informišu o tome da li im je zdravstvena kartica proizvedena, to mogu učiniti direktno preko sajta RFZO.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com