Sport

“Naša Želja prva ponovo!”: Rutinska pobeda Železničara za sam vrh tabele

Nišlije iz kola u kolo potvrđuju ono što se već neko vreme priča po rukometnim kuloarima – da je “Železničar” jedan od ozbiljnih kandidata za osvajanje ovogodišnje titule u najjačem domaćem prvenstvu. To su potvrdili i jučerašnjom pobedom, ukupno petom u nizu, nad ekipom Mokre Gore iz Zubinog Potoka (39:25).

U prvih desetak minuta viđena je prilično ujednačena igra dveju ekipa uz pravu rezultatsku klackalicu. Gosti su u uvodnom delu meča imali vođstvo u nekoliko navrata, a Željini rukometaši su brzim kontrama izjednačavali rezultat i polako hvatali rezultatski priključak.

Nisu dozvolili rukometaši u plavim dresovima da gosti predugo diktiraju tempo utakmice, pa je tako od sredine prvog dela igre viđen potpuni preokret nakon tri sjajna uzastopna gola Vladimira Jevtića. Tada je Želja u potpunosti preuzeo inicijativu, a njegovi igrači, jedan po jedan, upisivali su se u listu strelaca, pa je na kraju meča skoro svaki igrač koji je istrčao na teren imao barem po jednu “recku” na svom kontu.

Nišlije su do poluvremena napravile dve mini serije i time se rezultatski odmakle od rivala, pa je tako nakon prvih pola sata igre na semaforu stajalo 18:12.

I iskusniji i mladji na visini zadatka. Foto: Niske Vesti

Ono što su započeli u prvom delu, Željini igrači su nastavili i u drugoj deonici igre, samo što je sada i rotacija bilo raznovrsnija, pa je Petković u igru pustio i nekoliko igrača iz omladinskog pogona koji su opravdali očekivanja i bili na visini zadatka. Igra je bivala sve brža, a rezultatska distanca domaćina sve veća.

Golgeterski se istakao na krilnoj poziciji Đukić, koji je postizao veoma lepe i atraktivne golove, pa je sa svojih 10 postignutih golova proglašen za najboljeg pojedinca na ovom meču. Pratio ga je Mirić sa 7, dok su po 5 puta pogađali Padežanin i Jevtić. U taboru gostiju istakao se Nikolić sa 5 golova.

Akteri meča su nakon ove 60-minutne predstave izjavili da su rukometaše Mokre Gore tehničke greške i promašeni ziceri koštali rezultata, a da su domaći igrači odigrali požrtvovano i bez opuštanja pa je konačan rezultatski ishod pravi prikaz njihove igre. Trener gostiju Nedeljko Vučković uputio je izvinjenje publici i medijima zbog blede igre koju je njegov tim prikazao dodavši da oni “ne igraju ovako, već ratnički” što sinoć nije bio slučaj. Usput se priključio mnogima koji Želju već sada vide kao ozbljnog konkurenta za titulu. Joška je dodao da je zadovoljan pobedom svog tima koji “odskače po kvalitetu” od ostalih.

Ovom pobedom rukometaši Železničara su postali jedina neporažena ekipa u prvenstvu i sa velikom dozom samopouzdanja dočekuju derbi koji je na programu narednog vikenda u Beogradu, protiv drugoplasirane Crvene zvezde.

Direktan prenos ovog meča biće na drugom kanalu RTS-a, u nedelju od 18 časova.


6. kolo Superlige Srbije: RK Železničar – RK Mokra Gora 39:25 (18:12) 

Dvorana: “Čair”, Niš

Gledalaca: 600

Sudije: Zdravko Crnjanski i Milenko Alimpić (Bačka Palanka)

Sedmerci: Železničar 4(2), Mokra Gora: 3(1)

Isključenja: Železničar 10, Mokra Gora 6 minuta.

Crveni karton: Milan Vučković (Železničar) u 39. minutu (treće isključenje)

ŽELEZNIČAR: Gemaljević (6 odbrana), Zlatanović (9 odbrana, 1 sedmerac), Mitić 1, Mađar 1, Padežanin 4, Krsmančić 2, Petković, Spasić 3, Jevtić 6, Mrdaković, Mirić 7(2), Milošević 2, Đukić 10, Vučković 1, Barjaktarević 1, Milenković 1

MOKRA GORA: Milenković (11 odbrana), Orlović, Košanin, Milić 2, Božović 2, L. Aleksić, Tomović 2, Nikolić 6, D. Kasalović 1, A. Kasalović 3(1), N. Aleksić 1, Simović, Utvić 2, Đukić 2, Stanković 4

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com