Društvo

NAŠA STVARNOST: Upaljena kanta za otpatke, goreo i kontejner

Kontejner za reciklabni otpad kod škole Učitelj Tasa izgoreo je, a u istom danu gorela je i kanta u parku Čair.

Prema navodima Saše Matića iz JKP Mediana, na kontejneru se  jasno vidi da ga je neko namerno zapalio.

„Mi ćemo morati da ga repariramo i ponovo prefarbamo. Kada je u pitanju mala kanta za otpad koja je gorela u Čairu, ona može da bude zapaljena nenamerno tako što je neko bacio opušak, mada treba da se vodi računa“, istakao je Matić i naglasio da ovi slučajevi nisu prvi i da se ne dešava samo paljenje kontejnera i kanti, već i drugi činovi vandalizima i nekulture.

Gradski većnik Bratislav Vučković koji je video u čairskom parku i uslikao katu kako gori apeluje na građane da ne uništavaju kante.

„Piromani…huligani zastanite malo NIŠ TO NE ZASLUŽUJE !!!“, objavio je Vučković na svojoj facebook strani.

„Zaista je strašno, šetao sam uveče Čairom i video uništenu kantu, a to nije prvi put. Pitam se koji je to poriv kod ljudi da se nešto uništi, polomi. Ionako nemamo dovoljno kanti, pa i ove što imamo ajde da ih uništimo“, rekao je Vučković Niškim Vestima.

Često se dešava u zimskim mesecima da izgori kontejner tako što građani u njemu stavljaju pepeo, uprkos tome što je na njima istaknuto upozorenje da se ne baca žar.

Nadležnost je Komunalne policije da preduzmu mere, kažu u JKP Mediana, ali ni oni ne mogu mnogo da učine ako počinioce niko nije video niti prijavio. Svakako svi se slažu u jednom, a to je da bi takav čin vandalizma trebalo strogo da se kažnjava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com