Društvo

Napušteno zemljište na Bulevaru Nemanjića uredjuje se u park

Prostor na Bulevaru Nemanjića, pored gradilišta tržnog centra “Delta planet” biće preuredjen u park, najavili su predstavnici grada Niša.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska je kazala da je ovih dana započelo uredjenje “šume” koja se nalazi na samom prostoru bulevara i naglasila da će na tom prostoru ostati svo “zdravo” drveće.

Istakla je da veruje da će radovi teći brzo tako da će grad imati vrlo brzo jedan uredjen prostor.

Nenad Stanković, gradski većnik

Gradski većnik Nenad Stanković kazao je da će to dosadašnje “ruglo” grada raskrčiti radnici javno-komunalnog preduzeća “Mediana” i dodao da će biti puno posla jer se osim šiblja, na tom prostoru nalaze i divlje deponije.

Foto: B.LJ.

Stranković je ranije rekao da novi park neće biti “komercijalizovan”, tako da u njemu neće biti trafika i kafića.

Takodje je potvrdio da je grad odustao od plana da na prostoru pored Bulevara Nemanjića bude izgradjena koncertna dvorana.

“Nismo odustali od koncertne dvorane, ali smatramo da treba naći bolju, primereniju lokaciju i da ovde ipak treba da bude park, jer ima malo zelenih površina u ovom betonu”, izjavio je Stanković.

Foto: B.LJ.

Prema nezvaničnim informacijama, gradjevinska inspekcija pokrenula je proceduru za rušenje bespravno izgradjenih objekata na zemljištu izmedju Bulevara Nemanjića i novog tržnog centra “Delta Planet”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Pa građevinska inspekcija je nalog za rušenje nelegalnih objekata mogla da izda i pre 10 godina da je htela da radi svoj posao. Ali zato redovno primaju platu i završavaju privatne poslove u toku radnog vremena sa službenim kolima. Nerad i javašluk u građ. inspekciji a nema niko da ih natera da rade.

  2. Ovo je trebalo da se odradi odavno,
    svako drvo na slici ali svako raste ukrivo, ima tanke grane, nikada nije orezivano kako bi pravilno raslo.. pitanje koji procenat od ovih je kiselo drvece, a najveci procenat je samoniklo drvece upitnog ‘kvaliteta’.
    Topole na zalost su ok, same po sebi rastu pravilno, ali to nije drvece za parkove gde ce vreme da provodi dosta ljudi i dece, vec za park-sume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com