Društvo

Nakon Marininog, odloženo i Nenadovo lečenje – zbog dugova

Dr Nenad Ristić, docent na Gradjevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu koji boluje od izuzetno retke i veoma agresivne bolesti Non-Hočkin limfoma, prinuđen je da napravi pauzu u svom lečenju zbog neizmirenih dugova prema bolnici u Nemačkoj.

Ristići će morati najpre da izmire dug od 55.000 evra kako bi Nenad mogao da ode na kontrolu, a po rešavanju ovog problema očekuje ih i operacija gama nožem za suprugu Marinu kojoj je pre dve godine dijagnostifikovan tumor na mozgu.

Niške Vesti su pisale o ovo dvoje ljudi koji, pored brige o osamnaestomesečnoj ćerkici, moraju i da vode borbu za sopstvene živote. 

Podsećamo, Nenad je u novembru 2017. u Nemačkoj imao uspešnu transplantaciju matičnim ćelijama, a zatim je zbog komplikacija izazvanih veno-okluzivnom bolešću jetre morao da se leči tri nedelje da bi ostao u životu. Cena jedne nedelje lečenja iznosila je 35.000 evra.

„Ukupno 105.000 € za tronedeljnu terapiju. Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije Budi human, dug prema bolnici smo tada sveli na 73 000 €, međutim da bi mogao redovno da kontroliše tok oporavka, potrebno je da izmirimo celokupan dug koji sada iznosi 55.000€” kaže Marina.

Prva kontrola trebalo bi da bude obavljena početkom maja, međutim odložena je do daljnjeg, tačnije dok se celokupan dug prema bolnici ne reguliše.

Što se trenutnog Nenadovog stanja tiče, njegova supruga kaže da se on oseća svežije i jače, još uvek nosi masku i rukavice kada izlazi napolje, a najveću dramu su, kaže, prebrodili u periodu kada je vladala epidemija malih boginja.

Mi smo period kada je bila u jeku epidemija malih boginja proveli u karantinu. Veliki bi problem nastao da je Nenad dobio boginje, s obzirom na to da mu je imunitet trenutno veoma slab.” dodaje ova hrabra žena.

Marina je, podsećamo, odložila sopstveno lečenje tumora na mozgu kako bi u trenucima borbe za život svog supruga bila uvek uz njega, a zajedno uz svoju jednoipogodišnju devojčicu. Kaže da je sreća u nesreći to što se radi o benignom tumoru koji je trenutno u stanju mirovanja i da za sada nema hormonskog disbalansa.

Nažalost, Nenad još uvek nije dovoljno jak i sposoban da sam vodi brigu o detetu pa će njeno lečenje i dalje biti “na čekanju”.

Pomozimo Nenadu i Marini da nastave borbu za život !

 Nenadu Ristiću može se pomoći putem fondacije „Budi human“, linka e-doniraj ili uplatom na račun:

Dinarski: 160-480610-54

Devizni: 00-540-0002220.1

IBAN broj: RS35160005400002220136 

Kao i slanjem SMS-a sadržine 328 na 3030! 

BUDIMO HUMANI 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com