Sport

Najbolji srpski penjači takmičili se u Vrmdži, Staša Gejo savladala nesavladivo

U selu Vrmdža kraj Sokobanje minulog vikenda ogranizovan je „Penjački festival Vrmdža 2018“, najmasovanija sportsko-penjačka manifestacija u Srbiji do sada.

Nadmetanje je okupilo 70 sportskih penjača iz zemlje, a gost takmičenja bila je Staša Gejo, najbolja srpska i jedna od najboljih svetskih penjačica.

U muškoj konkurenciji pobedu je odneo Nemanja Čizmić iz beogradskog sportskog kluba „TRIBE“ Beograd koji je popeo 17 težih smerova, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jelena Jakovljević takodje takmičarka kluba „TRIBE“ koja je popela 27 težih smerova.

Za posmatrače u Vrmdži posebno su bili zanimljiva dvojica penjača iz Francuske koji su hodali trakom za hodanje na visini od 40 metara između „Nikolinog kamena“ i „Devojačkog kamena“.

Staša Gejo ovom prilikom uspela je da savlada smerove na penjalištima u Vrmdži koje niko u protekle tri godine nije uspeo da savlada. „Penjački festival Vrmdža 2018“ organizovala je Mesnа zаjednicа Vrmdžа u sаrаdnji sа Fаkultetom sportа i fizičkog vаspitаnjа iz Nišа.

Turistička agencija “Aero turs” najbolje penjače nagradila je putovanjem u Milano i Bratislavu.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close