Sport

Najbolji srpski penjači takmičili se u Vrmdži, Staša Gejo savladala nesavladivo

U selu Vrmdža kraj Sokobanje minulog vikenda ogranizovan je “Penjački festival Vrmdža 2018”, najmasovanija sportsko-penjačka manifestacija u Srbiji do sada.

Nadmetanje je okupilo 70 sportskih penjača iz zemlje, a gost takmičenja bila je Staša Gejo, najbolja srpska i jedna od najboljih svetskih penjačica.

U muškoj konkurenciji pobedu je odneo Nemanja Čizmić iz beogradskog sportskog kluba “TRIBE” Beograd koji je popeo 17 težih smerova, a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jelena Jakovljević takodje takmičarka kluba “TRIBE” koja je popela 27 težih smerova.

Za posmatrače u Vrmdži posebno su bili zanimljiva dvojica penjača iz Francuske koji su hodali trakom za hodanje na visini od 40 metara između “Nikolinog kamena” i “Devojačkog kamena”.

Staša Gejo ovom prilikom uspela je da savlada smerove na penjalištima u Vrmdži koje niko u protekle tri godine nije uspeo da savlada. “Penjački festival Vrmdža 2018” organizovala je Mesnа zаjednicа Vrmdžа u sаrаdnji sа Fаkultetom sportа i fizičkog vаspitаnjа iz Nišа.

Turistička agencija “Aero turs” najbolje penjače nagradila je putovanjem u Milano i Bratislavu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com