Društvo

Nagrade za najuspešnije u Niškoj Banji

Gradska opština Niška Banja krajem svake godine tradicionalno nagrađuje novčanim nagradama najbolje mlade za postignute izuzetne rezultate u 2016. godini iz oblasti sporta, nauke i kulture.

Na konkurs je stiglo 80 prijava, a nadležna Komisija opštine je odlučila da priznanja i novčane nagrade dobiju 12 najboljih mladih ljudi koji su postigli izvanredne rezultate u proteklih godinu dana i koji žive na teritoriji opštine.

„Ove godine nagrađujemo izuzetne učenike osnovnih i srednjih škola, studente i sportiste i počastvovan sam što sam imao priliku da budem u njihovom društvu, jer su to nove i uspešne generacije koji će jednog dana voditi opštinu. Naš zadatak je da ih ovde zadržimo, jer elita mora da postoji“, rekao je na svečanoj dodeli nagrada, predsednik Gradske opštine Niška Banja, Dejan Jovanović.

Nagrada učenik generacije za školsku 2015/2016. godinu dodeljena je Milutinu Živkoviću, Milutinu Pešiću i Miljani Stevanović, učenicima osnovnih škola.

Najbolje rezultate među učenicima osnovnih škola postigli su Natalija Filipović, Miljana Veselinović i Anđela Golubović dok su među srednjoškolcima najbolji bili Predrag Cvetković, Marijana Igić i Miladin Miladinović.

Najbolji studenti u ovoj godini su Stevan Milinković, Sanja Đorić i Anđela Mitić.

Najbolji sportista 2016. godine u kategoriji žena je Ljiljan Živić dok je u kategoriji muškaraca prvo mesto pripalo Milanu Grozdanoviću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com