Ekonomija

Na prodaju zemljište na lokaciji “Lozni kalem”

Veće grada Niša pokrenulo je proceduru za prodaju 5,4 hektara zemljišta na lokaciji “Lozni kalem” . Ono će biti ponuđeno investitorima za izgradnju akva-parka površine najmanje 9 hiljada kvadrata i vrednosti  devet miliona evra, rekao je agenciji Beta  načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Milan Ranđelović.

 Prema njegovim rečima u narednih 20 dana biće urađen elaborat u kome će biti ustanovljena cena po kojoj će zemljište biti ponuđeno investitorima. Ranđelović je agenciji Beta rekao  da će elaborat pokazati da li će zemljište na “Loznom kalemu” moći da se ponudi na javnom nadmetanju po ceni nižoj od tržišne.
Ilustracija

“Uredba Vlada Srbije omogućava da se zemljište da bez naknade ili po ceni nižoj od tržišne ukoliko se proceni da će petogodišnji prihodi od realizacije investicije biti veći od procenjene vrednosti zemljišta”, istakao je Ranđelović.

On je naglasio da bi procedura oko prodaje zemljišta i izbora investitora trebalo da bude završena tokom ovog leta, a da će investitor imati obavezu da u roku od tri godine završi akva park, zaposli 40 radnika, a tokom letnje sezone 120.

Najozbiljniji kandidat je crnogorska firma “Akvatera solušns”  koja je prošle godine potpisala Memorandum o razmevanju sa našim gradom i izgradnji akva parka, ali taj memorandum nije obavezujuću za Grad Niš, jer će akva-park graditi investitor koji ponudi najbolje uslove.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com