Društvo

Na niškom buvljaku…. od igle do lokomotive a nađe se i po koji NADGROBNI SPOMENIK

Subota ujutru, vreme za šetnju i laganu kupovinu na gradskim pijacama. Ipak slika sa najvećeg niškog buvljaka ovog vikenda jeste nesvakidašnja. Da na niškoj auto – pijaci ima od igle do lokomotive to odavno znamo ali da postoji i ponuda nadgrobnih spomenika to je već novina…

Kamenorezac iz Kruševca Milan Marijanović, okušao je sreću na niškoj “otvorenoj berzi”. Rezultatima poslovanja za sada ne može da se pohvali ali kaže, uporan je i ostaće tu još koji mesec.

“Tu sam već dva meseca i za sada je prodaja loša. Očekivao sam više ali za sada ništa od velikog posla”, kaže Marijanović za Niške Vesti.

Cene nadgrobnih spomenika kao i usluge ovih proizvođača nisu se menjale tokom kovid godine, mada je ponuda šarenolika. Pored spomenika u prodaji su i kućice za sveće kao i modeli stepeništa.

“Cene su realne, bukvalno za svakoga. Svako može da priušti to što mu treba. Ali prodaja je toliko slaba da je to neverovatno”.

Po prvi put dešava se da se na niškom buvljaku nađe “tezga” sa ovakvom ponudom ali kako kaže Marijanović, vrlo su često na buvljacima u drugim gradovima Srbije. Iako dolaze iz Kruševca, u rodnom gradu nemaju praksu da izlažu svoje proizvode na pijaci, kaže bolji se posao pravi u nekim drugim gradovim.

“Na svim drugim mestima gde smo prodavali, bolje je nego u Nišu. Mi jesmo novi ovde, ali sam ja ipak očekivao da će nešto da se desi. Ostaćemo još dva meseca i ako ne napravimo neki dobar posao, nećemo više da dolazimo da ovde prodajemo, jer nam je dolazak trošak koji nije mali”, kaže Marijanović.

Ovi prodavci tu su samo subotom, jer kako kaže imaju puno posla u “proizvodnji” i imaju samo taj jedan dan za Niš.

Foto: Niške Vesti; Vodeničarski

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Užas, pokazatelj da Niš nije napredovao zadnjih 30 god kad u centru grada postoji vikendom ruglo zvano buvljak tj “auto-pijaca”…ko proda auto nek se javi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com