Sport

Na korak od SP u Rusiji: Trojac iz Niša na Krstajićevom spisku

Selektor A reprezentacije Srbije Mladen Krstajić objavio je spisak 27 igrača na koje će računati u pripremama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a na tom spisku našla su se i imena fudbalera iz Niša. Pripremne utakmice igraće se u Austriji a za mesto među stativama konkurisaće bivši golman Radničkog Aleksandar Jovanović. Naš grad imaće predstavnike i u veznom redu.

Pripreme su zakazane za period od 2. do 9. juna u Austriji, što će biti uvertira u Svetsko prvenstvo u Rusiji koje je na programu za dvadesetak dana.

Naša selekcija će u Gracu odigrati dve prijateljske utakmice, 4.juna protivnik će biti reprezentacija Čilea i 9. juna kada će se nadmetati sa Bolivijom.

Golman iz Niša, Aleksandar Jovanović, već postaje standardno ime na spisku Orlova, a i ovog puta se sjajnim intervencijama i partijama u svom Orhusu nametnuo selektoru A tima.

“Mogu da kažem da sam zaista ponosan. Lepo je videti svoje ime na spisku. Bio sam deo ekipe tokom svih 10 kvalifikacionih utakmica i sigurno da ću dati svoj maksimum kako bih na spisku ostao i posle priprema u Austriji.” rekao je Jovanović za Niške Vesti.

Njemu će na golu konkurencija biti Vladimir Stojković iz Partizana, zatim Marko Dmitrović iz španskog Eibara i Predrag Rajković koji nastupa za izraelski Makabi.

Na spisku se nalaze još dvojica Nišlija, Andrija Živković, fudbaler sa trenutnim angažmanom u portugalskoj Benfiki, kao i Nemanja Radonjić, vezista Crvene zvezde.

Svetsko prvenstvo u Rusiji počinje 14. juna, a Krstajićevi Orlovi će u grupnoj fazi igrati protiv Kostarike u Samari (17. jun), Švajcarske u Kalinjingradu (22. juna) i Brazila u Moskvi (27. juna).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com