Некатегоризовано

Na inicijativu GO Medijana i Dom zdravlja u Nišu dobija “Školu roditeljstva”

Gradska opština Medijana je još pre godinu dana pokrenula inicijativu za otvaranje Škola roditeljstva u dogovoru sa niškim Domom zdravlja, u nameri da roditeljima sa tog područja olakša ovaj, kako kažu i lak i težak posao roditeljstva.

“Više puta smo kontaktirali Ministarstvo zdravlja i kompaniju Rosa, izražavujući želju da im budemo partneri u realizaciji inicijative koja je danas i konkretizovana. Hvala im na tome”, poručuju iz ove gradske opštine.

Gradska opština Medijana je već prepoznatljiva po brizi za najmlađe u celoj Srbiji.

Dobitnici su nagrade „Ponosna kolevka“ po brizi za pronatalitetnu politiku i porodice sa troje i više dece, po oceni Pokreta za decu tri plus, peti u Srbiji od 169 gradova i opština, kao jedina gradska opština, odnosno opština koja nije jedinica lokalne samouprave.

Prvorođenom detetu u nedelji na teritoriji opštine daruju 10 hiljada dinara, trećerođenom 120 000 dinara, finansiraju vantelesnu oplodnju za 20 parova sa po 200 000 dinara, stipendiraju studente i talente, i razmišljaju o pomoći za četvrto dete od 240 000 dinara

“Napravili smo ,,Karticu za mamu i bebu’’ i mamama omogućili da imaju popuste u više od 30 firmi iz raličitih oblasti rada, u poliklinikama, salonima, taksi udruženjima. Organizovali smo rođendane za decu u hraniteljskim porodicama, Dečji festival i druženje sa pesnicima, Igre bez granica sa 1500 dece, a uskoro kreće i Medijana sport fest sa 700 učenika”, ističu u GO Medijana.

Iz ove opštine pocećaju da su Formirali i Klub mama Gradske opštine Medijana, osnovali Fond „Sveta carica Jelena“, planirali kupovinu CTG aparata za porodilište.

“Svakodnevna je briga o mladom naraštaju”, ponosno dodaju.

Republika Srbija i predsednik Aleksandar Vučić pokrenuli su veliku akciju unapređenja pronatalitetne politike. Gradska opština Medijana se svojim radom, manifestacijama i planovima uveliko priključuje državnoj strategiji i primer je na jugu Srbije za podsticaj rađanja i zaustavljanja bele kuge.

“Naša opština prepoznatljiva je po prefiksu „Medijana za bebu više“ i mi smo veoma ponosni na to.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com