Kultura

Na Filmskim susretima u Nišu tri srpske premijere

Festival glumačkih ostvarenja – Filmski susreti u Nišu ove godine biće održani od 25. do 31. avgusta, a prema najavi Niškog kulturnog centra od 12 filmova koji će se naći u konkurenciji za dodelu nagrada tri će biti srpske premijere.

Niška publika premijerno će moći da vidi “Granice-kiše” Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, “Južni vetar” Miloša Avramovića i “Zlogonje” Raška Miljkovića.

Publika će tokom šest dana trajanja festivala moći da u glavnom programu vidi i filmove “Izgrednici” Dejana Zečević, “Ederlezi rajzing” Lazara Bodrože, “Prokleti pas” Dragana Pešikana, “O bubicama i herojima” Petra Pašića, “Patuljci sa naslovnih strana” Milorada Milinkovića i dva hrvatska filma “Agape” i “Komiksans”.

Završne večeri, nakon dodele priznanja, biće prikazana pilot-serija “Koreni” po romanu Dobrice Ćosića i dokumentarni filmovi “Život je mjuzikl” posvećen glumcu Desimiru Stanojeviću i “Neprilagodjeni filmski grof” o reditelju Milu Djukanoviću.

Niški kulturni centar najavio je zanimljiv prateći program posvećen našim glumačkim velikanima. U planu je izložba slika “Smoki u Nišu” o Ljubiši Samardžiću, promocija monografije o Bati Živojinoviću i okrugli sto posevećen Nebojši Glogovcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com