Društvo

Mudrost, snaga i vera Svetog Save neka nam budu životna inspiracija

Povodom školske slave – Svetog Save, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uputio je čestitku predškolcima, đacima, studentima i njihovim nastavnicima.

Dragi predškolci, đaci i studenti, uvaženi vaspitači, nastavnici i profesori, povodom školske slave – Svetog Save, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime, upućujem vam najiskrenije čestitke.

Negujući uspomenu na najvećeg srpskog prosvetitelja, sa radošću i ove godine obeležavamo školsku slavu posvećenu Svetom Savi. Na ovaj način mi čuvamo uspomenu na sva njegova dela kao duhovnika i poglavara Srpske pravoslavne crkve, zakonodavca, pisca i književnika, narodnog učitelja i prosvetitelja, zadužbinara i graditelja.

Želim da svima nama mudrost, snaga i vera Svetog Save, budu životna inspiracija, ali i uzor u pronalaženju sopstvenog životnog puta i donošenju najispravnijih odluka.

Negujući i živeći uspomenu na Rastka Nemanjića-Svetog Savu i njegov život i delo, moramo postati svesni trajnosti njegovog prosvetiteljskog rada i ponosno nastavljati put koji nam je on utabao, a to je briga o našim najmlađima, jer jedino ulaganjem u nove naraštaje, u generacije koje dolaze, možemo biti uvereni da je budućnost našeg društva zagarantovana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com