Sport

Mrkić pred Mladost GAT: Neka oni prekid loše serije potraže na drugom mestu

Fudbaleri niškog Radničkog u subotu od 18 sati dočekuju Mladost GAT iz Novog Sada u 10. kolu Superlige Srbije.

Nišlije su u prošlom kolu poražene od Vojvodine sa 3:0, dok je Mladost GAT izgubila od Napretka sa 1:0.

Radnički je 12. na tabeli sa osam bodova na svom kontu, dok je ekipa iz Novog Sada pretposlednja 15. sa četiri boda.

Šef stručnog štaba tima iz Niša Saša Mrkić najavio je ovaj duel na redovnoj konferenciji za medije, ali se pre Mladosti dotakao i prošlog meča sa Vojvodinom.

-Šta god ko mislio ili pričao, utakmica sa Vojvodinom je pokazatelj kako bi Radnički trebalo da igra. Posebno prvo poluvreme te utakmice. Mi smo se za sve pitali na terenu, primili gol ni iz čega. Ni drugo poluvreme nije bilo tako loše, primamo gol u periodu dok minut i po naša dvojica igrača čekaju kraj aut linije i ne dobijaju dozvolu za izmene, nakon čega pogađamo stativu i ne uspevamo da se vratimo u meč. To je fudbal, kad ne iskoristite svoje šansu, svoju dominaciju, budete kažnjeni, posebno od tako dobrog protivnika. Problem su greške uže odbrane, koje se već ponavljaju i tome smo posvetili najviše pažnje proteklih dana na treninzima- rekao je Mrkić.

Protiv Mladosti GAT je pobeda imperativ za Radnički.

-Biće to teža utakmica nego što stanje na tabeli pokazuje. Mladost u svojim redovima ima nekoliko iskusnih igrača, među njima i dvojicu koji su donedavno bili članovi Radničkog. I za njih važi da je to mnogo više kriza rezultata, nego igre, setimo se samo njihove utakmice protiv Partizana, ali neka prekid loše serije potraže na drugom mestu, mi ćemo napasti, kao i protiv Napretka, Radnika, pa i Vojvodine, i verujem da će osvojiti nove bodove- jasan je Mrkić.

Na kraju se se strateg Radničkog osvrnuo na kadrovsku situaciju.

-Vraća nam se Bazile Jamkam, odbrana bi trebalo da bude mnogo sigurnija sa njim, bez obzira na kiks sa početka utakmice protiv Napretka. Saša Jovanović je blizu startne postave. Dimić je konačno zaigrao protiv Vojvodine, još je on daleko od top forme sa početka sezone, ali mnogo nam je važan, postepeno ćemo ga vraćati. Cvetković je tek stigao, dugo ga pratim, može on i mora mnogo bolje nego što je pokazao u poslednjih pola sata u Novom Sadu. Pratkitčno, osim duže odsutnog Škrbića, samo je Mićibući van stroja, što znači da je zdravstveni bilten dosta povoljan pred ovu utakmicu- završio je Mrkić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com