Društvo

Mogućnost plaćanja parkinga i na parkomatima

JKP “Parking servis” postavilo je parkomate na dve lokacije u užem centru grada, kako bi Nišlijama, ali i stranim posetiocima, bilo olakšano plaćanje parking mesta.

Jedan parkomat postavljen je na počektu Dušanove ulice, dok je drugi postavljen u ulici Nikole Pašića, ispred zgrade Skupštine grada.

“Presudno je bilo da olakšamo stranim posetiocima, kojih je sve više u Nišu, jer korisnici domaćih mreža mogu da plate parking i preko SMS-a. Parking se na parkomatima može platiti karticom ili gotovinom”, rekao je Dejan Dimitrijević, direktor JKP “Parking servisa”.

Parkomat, Dušanova; Foto: J. L.

Mnoge korisnike zbunilo je to što parkomati ne vraćaju kusur. Dimitrijević ističe da nema razoga za brigu, jer oni ne “gutaju novac”, već višak novca koji je ostao korisnici mogu iskoristi prilikom sledećeg plaćanja parking mesta.

“Uz registarski broj vozila koji se unosi, definiše se i PIN kod, koji pamti iznos i bukvalno budete u pretplati za sledeće plaćanje. To znači da možete da platite tačan iznos, ali i veći koji će biti sačuvan i ostaćete u pretplati”, rekao je Dimitrijević.

Ukoliko, recimo, korisnik uplati 100 dinara na parkomat i izabere jedan sat parkiranja u crvenoj zoni, koji košta 50 dinara, 50 dinara se pamti i definiše se PIN, objašnjava direktor JKP “Parking servis”. Narednog puta, kada se ukuca registarska oznaka i PIN, prikaže se koliko je novca ostalo na raspolaganju, a koji se može iskoristiti za naredno plaćanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com