DruštvoMlade nade

Mladi talenti Niša: Sa 18 godina ima biografiju na kojoj bi joj mnogi pozavideli

Ona je mlada, talentovana, pametna. Odlična učenica i dobra drugarica. Sa 18 godina ima biografiju na kojoj bi joj mnogi pozavideli. Predstavljamo Isidoru Tasić učenicu 4. razreda gimnazije “Bora Stanković”.

Isidora je mlada i uspešna devojka, stipendista Grada, uspešna na takmičenjima, dobar sportista. Svira gitaru, bavi se tenisom i ima široka interesovanja.

I ako je bila u Americi odlučila je da školovanje nastavi u svom rodnom gradu. Želja joj je, kako kaže, da upiše medicinu u Nišu, jer Srbija pruža odlične mogućnosti za kvalitetno obrazovanje.

Istraživačka stanica “Petnica” u kojoj sam bila u prvoj godini, mi je na primer, baš dala priliku da to teorijsko znanje iz biologije praktično primenim kroz pisanje radova, rad u laboratoriji i razgovor sa profesorima. Mislim da u Srbiji postoje mogućnosti da se praktično proveri znanje koje učimo u školama i mislim da grad treba da ulaže više u te i takve mogućnosti za učenike i studente“-kaže Isidora.

Ekipa “Green Grafiti”

Kao članica tima “Green Grafiti” koji je zauzeo 1. mesto na Republičkom takmičenju iz preduzetništva,  predstavljala je Srbiju na Evropskom takmičenju u Berlinu.

Pored toga što je odličan učenik Isidora se bavi i društvenim angažovanjem kroz organizaciju koju je sa drugarima osnovala.

Zajedno sa još troje učenika gimnazije “Bora Stanković” osnivač sam organizacije “JA KAŽEM-Počinjem od sebe”, koja ima za cilj, skretanje pažnje javnosti na socijalne probleme koje vidimo u našem gradu, a o kojima se ne priča dovoljno, kao što su diskriminacija svake vrste, neophodnost promene odnosa mlađih i starijih građana našeg grada, stigma mentalnih bolesti i tako dalje“-ističe Isidora.

Godinu dana provela u Americi na školovanju u prestižnoj školi “Saint Andrew’s”

Isidora je dobitnica pune stipendije neprofitne američke organizacije “ASSIST” za jednogodišnje školovanje u prestižnoj privatnoj školi “Saint Andrew’s” u najstarijoj američkoj državi na istočnoj obali Amerike, Roud Ajlend. Dobitnica je i pune stipendije od strane prestižnog američkog Univerziteta “Jejl” koji joj je omogućio pohađanje akademskog programa iz oblasti biomedicine.

Tokom boravka u Americi osvojila je nekoliko nagrada i priznanja, među kojima Martin Zimerman nagradu, koja se dodeljuje učeniku koji je najviše doprineo razvoju škole, zatim nagradu za najboljeg delegata na konferenciji “Model Ujedinjene Nacije” u Linkoln školi na Roud Ajlendu i priznanja za postignut uspeh u školi iz Anatomije i Engleskog jezika.

Isidora sa ostalim stipendistima “Jejla”

Pored dugova iz odeljenja, najveća podrška u životu joj je njena porodica, naročito njen brat Dimitrije, koji je osnovne i master studije iz ekonomskih i političkih nauka završio u Americi i sada radi u prestižnoj Svetskoj ekonomskoj instituciji u Vašingtonu.

Tekst je deo projekta «Mladi talenti Niša» koji je podržan od strane Sekretarijata za kulturu i informisanje Grada Niša u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com