Društvo

Mladi složno u glas: Ostajemo u Srbiji!

Mladi iz Niša poslali su sa Konferencije “Ja kažem ostajem u Srbiji”, jasnu poruku da žele da ostanu u zemlji, ali da vlast i društvo trebaju da se više angažuju u otvaranju mogućnosti za ostvarivanje i razvijanje preduzetničkog duha kod mladih.

Kancelarija za mlade i Grad Niš organizovali su ovu konferenciju sa ciljem da mlade ljude, kroz dva panela, približe mogućnostima za samoostvarivanje kroz različite projekte koje nude grad i država.

Jovan Milić jedan od idejnih tvoraca ove konferencije kaže da je osnovni cilj da se mladi motivišu da ostanu u zemlji.

“Panelisti i izlagači predstaviće svoje projekte i preduzetnićke ideje posetiocima konferencije. Ima ih iz čitave zemlje. Takođe, ovde je prisutno između 400 i 500 đaka, osnovnih i srednjih škola Niša, svi oni imaće priliku da upoznaju svoje vršnjake koji su uspešni a žele da ostanu u Srbiji”-kaže Milić.

Među njima su Isidora Tasić i Milan Danković, učenici četvrtog razreda gimazije “Bora Stanković”, bave se preduzetnišvom i odlični su učenici. Oni su složni u želji da svoje znanje i energiju usmere na ostvarivanje svojih karijera u Srbiji.

Otvaranju Konferencije prisustvovala je i Milanka Karić, počasna predsednica Fondacije Karić, koja je istakla da je Fondacija uvek uz one kojima je pomoć potrebna.

“Fondaciji je stalni akcenat na omladini. Priča da mladi odlaze iz zemlje najveća je tragedija ovog društva i mi činimo sve da mladi ostanu ovde. BK Grupa je zapošljavala i nastaviće da zapošljava u budućnosti hiljade mladih ljudi”

Predstavnici Grada i Kancelarije za mlade složni su da mladi trebaju da ostanu u našem gradu i da oni kroz različite projekte, kao što je i ova konferencija, pokušavaju da pomognu mladima i ukažu im na mogućnosti u rodnom gradu.

Predsednik Skupštine grada Rade Rajković, kaže da Grad pokušava da stvori što bolje uslove za ostanak mladih.

“Krenuli smo sa Naučno-tehnološkim parkom i Kreativnim centrom. krenuli smo i sa laboratorijskim delom na Elektronskom fakultetu i tu nije kraj”-ističe Rajković.

U sklopu konferencije održan je i sajam učeničkih kompanija i omladinskih organizacija, koje su posetiocima prestavile svoje projekte i proizvode.

Tekst je deo projekta «Mladi talenti Niša» koji je podržan od strane Sekretarijata za kulturu i informisanje Grada Niša u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com