Društvo

Mladi izuzetno zainteresovani za učenje kineskog jezika

Kineski jezik zauzima sve veći prostor u nastavi u Nišu. Nakon Gimnazije “Stevan Sremac”, Filozofskog fakulteta, univerziteta “Singidunum” i Narodne biblioteke “Stevan Sremac”, kineski može da se uči i u Gimnaziji “9. maj”. U naredna dva meseca kineski će biti fakultativan predmet u ovoj niškoj gimnaziji. Za učenje kineskog jezika prijavilo se više od devedesetoro đaka u Gimnaziji “9. maj”.

“Ovo mi je jedinstvena prilika da upoznam i učim kineski jezik, ali i da se upoznam sa njihovom tradicijom”, kaže jedan od učenika koji se prijavio za nastavu kineskog.

“Prijatno sam iznenađen, prijavio se 91 učenik, ne samo da uče kineski jezik već i kinesku kulturu, i nadam se da će oni ozbiljno prići svemu tome”, kaže Nebojša Lekić, direktor Gimnazije “9.maj”.

“Učenje kineskog jezika ne samo da omogućava učenicima da budu u toku sa  onim što je svetski trend trenutno, omogućava im takođe jednu mnogo veću stvar, a to je da se suoče sa sopstvenim predrasudama vezanim za to koje znanje im je dostupno, a koje nije dostupno, koje je ono koje mogu savladati, a koje ne mogu savladati “, kaže Marija Dedović Lazović, saradnica Instituta “Konfucije” i profesorka kineskog jezika.

Kineski jezik u Gimnaziji “9. maj” neće biti obavezan, predavaće se po modelu fakultativne nastave, jednom nedeljno po sat i po. Pohađaće ga učenici prvog i drugog razreda, koji to žele. Predavač će im biti profesor Hu Ang.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com