DruštvoPolitika

Miodrag Stanković: Nišvilu je mesto u Nišu

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se rebalansom budžeta obezbedi 6 miliona dinara i vrati organizatorima Nišvila, kao i da se budžetom za 2023. godinu predvide veća sredstva za održavanje manifestacije.

„Zahtevam od nadležnih da se 6 miliona dinara, za koliko je festival uskraćen ove
godine, rebalansom budžeta obezbedi organizatorima, a da se budžetom za 2023. godinu predvide veća sredstva za održavanje festivala“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

Nišvil je manifestacija koja se skoro 30 godina održava u Nišu. Da je Nišvil svetska manifestacija dokazuje i to što je Britanski Gardijan svrstao Nišvil u Top deset evropskih džez festivala u Evropi.

Za Nišvil se iz budžeta grada izdvaja oko 30 miliona dinara. Ove godine Grad je
smanjio iznos sredstava za 6 miliona dinara.

„Zbog nebrige pre svega države, Ministarstva turizma ali i gradske vlasti postoje najave da će Grad Niš od sledeće godine ostati bez jedne od najznačajnijih muzičkih manifestacija „Nišvil džez festivala. Dovodi se u pitanje da li će se manifestacija koja je dovodila u grad čak i do sto hiljada turista i dalje održavati. Prema rečima organizatora ovo je poslednji put da se održava u Nišu, odnosno postoje tendencije da se Nišvil premesti u drugi grad ili čak  državu“,  dodao je Stanković.

Stanković je najavio veliku odborničku debatu početkom septembra na temu „Kome smeta Nišvil“.

“Biće pozvani svi predstavnici nevladinog sektora, građani, kao i predstavnici opozicije ali i vlasti. Moramo naći konsenzus bar oko jedne stvari koja je važna za Grad, ako oko drugih ne možemo da se dogovorimo, a to je da je ovoj manifestaciji mesto u Nišu. Da je Nišvilu mesto u Nišu“ , zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com