DruštvoEkonomija

Ministarstvo uložilo 13 miliona dinara za adaptaciju Starog kupatila u Niškoj Banji

Zahvaljujući subvenciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, danas je svečano otvoren objekat “VELNES STUDIO-BAZEN BROJ 3“ koji je adaptiran pomoću projekta Adaptacija objekta „Staro kupatilo – bazen broj 3.“ U samu adaptaciju uloženo je ukupno 22 miliona dinara. Ministarstvo je finansijski pomoglo sa 13 miliona, dok je Institut “Niška Banja” sufinansirao 9 miliona dinara, što će svakako doprineti razvoju banjskog turizma.

Staro kupatilo – bazen broj 3 nalazi se iza centralne zgrade starog kupatila u Niškoj Banji.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija,  Žikica Nestorović prisustvovao je svečanom otvaranju.

“Ministarstvo je Institutu “Niška Banja” pomoglo sa 13 miliona dinara. Adaptacija objekta “Staro kupatilo – bazen broj 3″ daje poseban doprinos razvoju rada Niške Banje. Prepoznavanje značaja turizma i velika podrška od strane Ministarstva, rezultirali su time da se Niška Banja pozicionirala kao veoma važna turistička destinacija. Ministarsvo je u periodu od 2015. do 2022. za infrastrukturne projekte u Niškom okrugu opredelilo oko 172 miliona dinara, a za projekte manifestacije i edukacije 34 miliona dinara bespovratnih sredstava”, objašnjava Nestorović.

On dodaje da prema statističkim podacima, Niška Banja postaje sve više tražena i zanimljivija kako našim, tako i stranim turistima.

Direktotka Instituta Niška Banja Prof. dr sci. med. Marina Deljanin Ilić istakla je da ovaj objekat potiče još iz 17. veka, a da je čak 1935. godine obnovljen.

“Zubom vremena je i oštećen, ali i zahtevi modernog doba traže nove ponude. Pored starog sadržaja pored bazena, koji je dobio potpuno novo ruho, imamo i nove sadržaje poput saune, slane sobe, soba koje do sada Institut nije imao. Ponuda je obagaćena, a ujedno i sačuvan istorijski važan objekat.  U sam objekat je obeleženo 22 miliona dinara, Ministrstvo je pomogli sa 13 miliona, a Institut je sufinansirao 9 miliona zbog poskupljenja građevinskog materijala, u periodu odobravanja projekta do same realizacije”, kaže Deljanin Ilić.

Dušan Živković, predsednik opštine Niška Banja ističe da je ovaj projekat samo jedan u nizu projekata koje Niš i Republika realizuju na teritoriji ove opštine i da na taj način Institut “Niška Banja” i GO Niška Banja idu jednim zajedničkim putem ka zajedničkom cilju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com