Sport

Milutinović: Jedan od prioriteta GO “Crveni Krst” je promocija sporta za osobe sa invaliditetom

Promocija sporta i zdravog načina života, jedan je od ciljeva u koji Gradska opština “Crveni Krst” iz godine u godinu ulaže sve više. Tokom ove godine, što se tiče finansija, za sport je i zdvojeno 7 i po miliona dinara, dok je u budžetu opštine za 2020. godinu planirano za milion više.

Pored finansijske, GO “Crveni Krst” neprestano pruža svu logističku pomoć svojim sugrađanima, sa posebnim akcentom na osobe sa invaliditetom i njihovo aktiviranje u oblasti sporta i većeg angažovanja u društveni život.

“Promocija sporta kod naših sugrađana je jedan od ciljeva koje smo kao gradska opština postavili sebi, ali se to odnosi i na osobe sa invaliditetom, jer želimo da što više njih bude uključeno u sportske aktivnosti”, kazao je profesor dr Miroslav Milutinović.

U GO “Crveni Krst” početkom oktobra meseca gosti su bili Milan Antić, paraolimpijski reprezentativac Srbije u stonom tenisu, njegov trener Vladan Živković, kao i dr Marko Aleksandrović profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Ciljevi ovog sastanka bili su podrška Antiću koji je učestvovao na međunarodnom turniru u Podgorici i kome je predsednik opštine Miroslav Milutinović dodelio zlatink sa likom Cara Konstantina, ali i promocija sporta osoba sa invaliditetom i plan prof. dr Marka Aleksandrovića da se što više osoba sa invaliditetom angažuje u angažuje u sportu, u bilo kom vidu, bilo kroz rekreativni ili profesionalni sport.

“Drago mi je što Gradska  opština Crveni krst želi sistemski da reši problem fizičkih  aktivnosti osoba sa invaliditetom na svojoj teritoriji”, istakao je tada na sastanku dr Marko Aleksandrović. “Konkretno je reč o formiranju sportskog udruženja u ovoj opštini koje sada ne postoji. Upravo je to način da se osobe sa invaliditetom organizuju kako bi se bavile sportom. Najteže je okupiti osobe sa invaliditetom, ali to je već  učinjeno u jednom sportskom kolektivu na ovoj teritoriji, a to je SK “Bušido” koji ima sedam osoba sa invaliditetom. Te osobe mogu da budu promoteri  fizičke aktivnosti osoba sa invaliditetom.”

Foto: V. P.

Još jedan primer dobre saradnje Gradske opštine “Crveni Krst” i udruženja i klubova koji se bave sportom za osobe sa invaliditetom, ogleda se i u pomoći Klubu košarke u kolicima “Nais”.

Njima je GO “Crveni Krst” donirala deset lopti kako bi mogli nesmetano da treniraju, a izdvojena su i sredstva za pomoć pri nabavci profesionalnih kolica za košarkaša Aleksandra Dinića.

Foto: GO “Crveni Krst”

„Nedavno smo izdvojili 50 hiljada dinara za pomoć KKK ‘Nais’ za nabavku kolica njihovom košarkašu Aleksandru Diniću. Takođe, kupili smo im i prekopotrebne lopte, kako bi nesmetano održavali treninge. Svi u GO ‘Crveni Krst’ Želimo da što više mladih ljudi uključimo u sport, posebno u rekreativno bavljenje sportom. Na taj način se kod mladih razvija sportski i timski duh. I pored toga što opština raspolaže skromnim budžetom, gledamo da pomognemo mladim ljudima“, ističe predsednik GO “Crveni Krst” prof. dr Miroslav Milutinović.

Tekst je deo projekta „Za jači sport“ koji je sufinansiran od strane GO Crveni Krst u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2019. godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com