Region

Milija Miletić sa ministrom Šarčevićem o školstvu u Svrljigu

Narodni poslanik iz Svrljiga Milije Miletić,direktor Srednje škole Bojan Petrović i sekretar Nataša Ivković, sastali su se ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem. Oni su upoznali ministra sa  aktuelnim upisom dece u Srednju školu

Miletić je rekao na sastanku da opstina Svrljig finansira đake prve i druge godine Srednje škole “Dušan Trifunac Dragaš”, sa po 5000 dinara.

“Opština finansira i troškove putovanja do Svrljiga. Cilj ovih izdvajanja iz budžeta opštine jeste da deca ostanu u Svrljigu i da škola ne ostane bez đaka”, istakao je Miletić.

Ministar je izrazio zadovoljstvo za sve aktivnosti Opštine koje su vezane za razvoj školstva. Šarčević je obećao da će Ministarstvo pratiti rad opštine i da će dodatno pomoći Svrljig i decu u Srljigu.

Pocetkom sledeće nedelje počinje i rekonstrukcija zgrade škole. Škola će dobiti novi izgled i spolja i unutra, zahvaljujući donaciji Ambasade Amerike u Srbiji.

Direktor škole i Sekretar su upoznali ministra sa rekonstrukcijom škole koja je spovedena u poslednje dve godine. Istakli su da je u planu da se odradi i još 350 kvadrata novog Anexa u Vrtiću Poletarac.

Šarčević je izrazio želju da dođe u Svrljig i da obiđe sve objekte, obe škole i obdanište . Miletić se zahvalio ministru i izrazio zadovoljstvo što ne zaboravlja male sredine kao što je Svrljig.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com