Društvo

Milić: Podneta krivična prijava protiv kardiohirurgije zbog naučno-istraživačkog rada

Direktor Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš dr Dragan Milić saopštio je da je protiv te klinike i čitavog kolegijuma klinike pokrenut postupak po krivičnoj prijavi zbog bavljenja naučno-istraživačkim radom tokom vanrednog stanja koje je zbog pandemije kovida uvedeno 15. marta 2020. godine.

Milić je u svojoj objavi na Fejsbuku kazao da rukovodstvu Klinike za kardiohirurgiju nije rečeno ko je podneo krivičnu prijavu.

„U našoj laboratoriji se analiziralo koliko je poremećena funkcija hemostaze kod obolelih od kovida. Ovo su ispitivanja koja se rade kod nas svakog dana, svakom bolesniku koji se podvrgava kardiovaskularnim operacijama kako bi procenili da li postoji sklonost ka trombozama ili krvarenju. Nikakvih eksperimentisanja nije bilo, nikakve nove metode, samo one koje su standard na našoj klinici. Rezultati su se dobijali iz uzoraka krvi kao što se određuje nivo šećera ili holesterola na primer. Zaista veoma interesantno za krivični postupak…”, naveo je Milić u svojoj objavi.

On je istakao da se očigledno radi o još jednom bizarnom, naručenom, gotovo smešnom pritisku na Kliniku za kardiohirurgiju, orkestriranom iz ko zna kojeg kabineta.

“Nikada se nisu procesuirali ogromni propusti koji su se dešavali tokom pandemije (najeklatantniji primer je taj što je kovid bolnica otvorena u Kruševcu a ne u Nišu iako Kruševac nije imao osoblje za tu bolnicu zbog čega su lekari i medicinsko osoblje iz Niša putovali u Kruševac da rade što je dovelo do ogromnih troškova koje su platili svi građani Srbije).

U našem gradu normalno je postalo nenormalno, a nenormalno i nemoralno normalno i poželjno”, istakao je Milić. Borićemo se, dodao je, da normalnost, struka i znanje pobede primitivizam i zlo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. U ovom nasem gradu Nisu konacno treba da se probude stare Nislije i da pocnu podizanje svesti o nasem gradu koji sve vise upada u glib zahvaljujuci pojedinim dosljacima u ovomgradu i konacno najveci ceh grad placa Beogradu i Beogradizaciji Srbije.

  2. Doktore, Vi treba da ćutite pred svojim narodom i da gledate u pod. Odlično znate zašto. Glib ste napravili sami sebi. Obračunavajte se sa sobom, nema Vam goreg neprijatelja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com