# IstaknuteDruštvo

Milačić: Grejna sezona može da počne i pre zvaničnog datuma

Grejna sezona zvanično počinje 15 oktobra. Ukoliko vremenski uslovi zahtevaju, radijatori mogu biti pre ili kasnije zvaničnog datuma.

Predrag Milačić, vršilac dužnosti direktora Gradske Toplane Niš; Foto: Niške Vesti/ J.Miladinović

„Apsolutno je sve spremno za početak grejne sezone. Imamo potpisane ugovore za gas u dovoljnim količinama, za najtežu moguću zimu, kao i za mazut i lako lož ulje, ali i rezerve za mesec dana rada, u slučaju da se desi neka gasna kriza, koja se, niti očekuje, niti najavljuje, da se ne brinu naši korisnici, ali smo spremni i za taj najgori teoretski scenario“, istakao je Predrag Milačić, vršilac dužnosti direktora Gradske Toplane Niš.

Prema njegovim rečima, grejna sezona zvanično počinje 15 oktobra i traje do 15. aprila.

„Tokom prethodinih godina, temperatura je bila toliko različita da je sezona grejanja počinjala prvog, a nekad tek 27. oktobra, što znači da od spoljne temperature zavisi kada će i ove godine zvanično početi. Issto tako koliko bude hladnije, mi već od prvog oktobra po našem lokalnoj obuci možemo da startujemo sa grejanjem“, pojašnjava.

U slučaju da srednja dnevna temperatura bude 12 stepeni Celzijusa ili niže, može se naložiti obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom objekata.

Podsetimo, Gradsko veće u Nišu odobrilo je „Gradskoj toplani“ izmenu cena daljinskog grejanja i to pojeftinjenje varijabilnog dela cene sa 7,76 dinara po kilovat-satu na 7,07 dinara, kao i poskupljenje fiksnog dela cene sa 29,42 dinara po kvadratnom metru na 37,28 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com