Zabava

Mika Tambura u znaku jubileja

Nije važna brojka, bilo koji rođendan Miroljuba Jovanovića, u Nišu poznatog kao Mika Tambura. može da bude jubilarni, pogotovo kada je u znaku njegove jubilarne godine. U ovoj godini obeležava čak 50 godina legendarne grupe „Lutajuća srca“ čiji je jedan od osnivača, a danas slavi 69 rođendan.

 

Miroljub Mika Jovanović skoro trideset godina radi u medijima. Svojom kreativnošću mnogo je doprineo razvoju kulturnog života Niša. Rukovodio je niškim Narodnim pozorištem u vreme kada nije bilo jednostavno raditi taj posao. Bio je direktor Doma kulture, učestvovao u organizaciji Festivala glumačkih ostvarenja i bio značajna figura u organizaciji važnih kulturnih dešavanja u našem gradu.

Nišlije ga znaju po tome što se uvek šali na svoj račun. Zahvaljujući svom karakterističnom humoru Miroljub Jovanović, jedan od članova legendarne grupe „Lutajuća Srca“, je i dobio nadimak Tambura. I upravo taj nadimak definiše ono što on jeste, čovek kome su muzika i humor u duši.

Miroljub Jovanović – Mika tambura rođen je 21. maja 1951. godine. Osniva grupu “Lutajuca srca“ koja pobeđuje na festivalu u Subotici sa pesmom “Jos malo“ koja postaje evergreen.

Grupa i danas nastupa, a njihove pesme se rado slušaju na radio stanicama širom nekadašnje Jugoslavije.

Srećan rođendan legendo!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close