Društvo

Mihailo koji se bori sa autizmom za Dan Svetog Save pripremio 3D animaciju svoje škole

U Umetničkoj školi u Nišu se svake godine, tradicionalno, za Dan Svetog Save i školsku slavu priprema priprema izložba učeničkih radova. Ove godine posetioce izližbe dočekaće i 3D animacija škole koju je pripremijo Mihailo Veselinović.

To i ne bi bilo tako važno da animaciju nije uradio sedamnaestogodišnji Mihailo Veselinović koji se bori od malih nogu sa autizmom. Oni koji bolje poznaju Mihaila znaju da ni on, ali ni njegova porodica, ne odustaju tako lako i bez borbe od svojih ciljeva i to su dokazali više puta do sada.

Mihailo je presrećan što će svojim drugovima, ali i svima koji budu gosti škole na dan djačke slave pokazati šta sve može.

Foto: privana arhiva

“Mihailo je, čini nam se, oduvek bio zainteresovan za 3D animacije koje radi na kompjuteru”, kaže Srđan Veselinović, Mihailov otac. “Sada je odlučio da sve iznenadi 3D prikazom škole koju pohađa. Marljivo je radio na tome i preserećan je zbog toga”.

Otac mladog i talentovanog Mihaila dodaje da su njemu dve najdraže stvari foto aparat i računar. Sa njima može da uradi sve što poželi, sa njima je srećan, oni su deo njegovog sveta. Ali se ne zadržava samo na tome da nešto tek uradi. Mihailo ima puno ideja koje želi da ostvari i te svoje snove jednog dana pretvori u javu.

“Neki njegov cilj je da na ovaj način ovekoveči mnoga mesta u Nišu. To su spomenici, ili delovi grada koji su interesanti i zavređuju pažnju. Fotografiše ih, a onda uz pomoć fotografije napravi 3D animaciju i posmatrača uvede u stvaran svet”, objašnjava Srđan Veselinović.

Ideja je odlična, a posmatrana iz ugla turista i onoh koji promovišu grad Niš može da bude i deo turističke ponude. Možda Turističkaorganizacija Niša prepozna u ovom dečaku novu mogućnost da turistimapredstavi grad na sasvim drugi način. Mihailo bi tako ostavrio još jedan san.

Foto: privana arhiva

Mihailo Veselinović je učenik drugog razreda Umetničke škole u Nišu i niška javnost se upoznala sa njim i njegovom porodicom kada 2017.godine želeo da upiše Umetničku školu. Tada je Mihailo podigao javnost na noge jer nije mogao da se upiše u željenu školu pošto je propustio termin za polaganje prijemnog ispita. U pomoć su priskočili svi, počev od običnih ljudi do političara i Mihailo se našao na spisku učenika Umetničke škole. Sada svojim radom pokazuje koliko ljubavi ima u sebi za ono što voli da radi, za školu koju pohađa i za drugove sa kojima je na časovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com