Društvo

Meštani Dušnika u šoku nakon ubistva, ubice se svi pribojavali

Meštani Donjeg Dušnika, opština Gadžin Han, još su u šoku nakon ubistva Save Krstića (93), meštanina tog sela.

Krstić je prekjuče oko podneva pronadjen mrtav u svojoj kući u lokvi krvi, sa brojnim povredama i modricama po glavi i telu. Već u toku dana policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapsila komšiju nesrećnog čoveka, dvadesetdvogodišnjeg M.J. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo.

M.J. od ranije je poznat policiji; foto: privatna arhiva

M.J. od ranije je poznat policiji zbog najrazličitijih krivičnih dela i razbojništava, zbog čega je unazad više puta bio u zatvoru.

Komšije ubijenog čoveka kazali su za Niške vesti da ne mogu da pretpostave zbog čega je M.J. ubio starca koji je bio omiljen u čitavom selu.

Milan Nikolić iz Donjeg Dušnika je rekao da je deda Sava bio druželjubiv i da svi iskreno žale što je tako završio svoj život.

Foto: B. Lj.

„Bio je učesnik Drugog svetskog rat i nosilac partizanske spomenice. Da završi ovako, baš mi je žao. Bio je čovek za sve, druželjubiv, vitalan. Svakoga dana već oko pola sedam, sedam bio je na nogama, prvi je išao do dragstora u nabavku. Bilo nam je čudno što ga u nedelju nismo videli u dvorištu, ali ništa sumnjivo nismo ni videli ni čuli“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, mladić koji je osumnjičen za ubistvo bio je poznat policiji još dok je bio u osnovnoj školi.

„Bilo je problema sa njim još od trećeg razreda, a to sistem nije mogao da reši. Sve se nešto čekalo. Da se ranije krenulo u neki ozbiljniji rad sa njim, možda bi sve bilo drugačije“, izjavio je Nikolić.

Slobodan Krstić, brat od strica ubijenog čoveka, rekao je za Niške vesti da je juče sa komšikom koja je obilazila Savu otišao do njegove kuće i da su tamo zajedno sa još jednim policajcem sačekali drugog policajca da udje u kuću i vidi šta se dogodilo.

Foto: B. Lj.

„Ćerka koja živi u Nišu je prethodnog dana pokušala da ga čuje preko telefona, ali se nije javljao. Obavestila je policiju i došla u Dušnik. Otišli smo svi u isto vreme tamo. Jedan policajac je ušao unutra i kad je izašao rekao je da je Sava mrtav u krevetu i da ne možemo da udjemo da ga vidimo. Pozvao je inspektore, došlo je puno policijskih kola. Posle smo čuli da je mladić iz komšiluka uhapšen“, izjavio je Krstić.

Biljana Pešić, gerontodomaćica iz Dušnika koja je obilazila nesrećnog čoveka, kazala je da je pokušala u nedelju da ga obidje, ali su vrata bila zaključana.

„Bilo je zaključano, lupala sam lupala, niko se nije javljao. Čula sam se sa njegovom ćerkom i ona mi je rekla da je obavestila policiju i da će sama da dodje da vidi što se ne javlja na telefon. Od policajca smo posle čuli da su ga našli kako leži na boku u krevetu, sav u krvi. Izgleda da je za smrt bio presudan taj udarac u glavu“, rekla je Pešić.

Ona je istakla da ne zna razlog zbog kojeg je osumnjičeni ubio deda Savu.

Foto: B. Lj.

„Deda Sava je imao dobru penziju koju nije podizao baš zbog lopova. Samo po potrebi koliko mu treba. Govorio je „ima da me ubije neko zbog para, misleći da imam, a nemam. Prvog januara trebalo je da napuni 94. godina, ali je bio vitalan, sve je mogao sam da uradi. Ja sam išla da mu malo počistim kuću, spremim doručak. Nije voleo da doručkuje sam“, rekla je Pešić.

Prema njegovim rečima, ubijeni čovek poslednjih 20 godina živeo je sam pošto mu je supruga preminula, kao i jedna od dve ćerke. Pešić je dodala da su se žene i deca osećali nesigurno zbog dvadestdvogodišnjeg mladića koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo.

„On je bio nepredvidljiv. Bez noža nigde nije išao, čak ni u prodavnicu“, izjavila je Pešić.

Meštani Donjeg Dušnika dodatno je zaprepastila činjenica da je mladić za kojeg se osnovano sumnja da je počinio ubistvo, na svom fejsbuk profilu, neposredno pre nego što je uhapšen, postavio svoju fotografiju uz koju je napisao „Dobro jutro svima“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com