Društvo

Meštani Čamurlije blokirali stari put Niš-Aleksinac zbog blokiranih lokalnih puteva

Meštani Čamurlije kraj Niša blokirali su danas na jedan sat stari put Niš-Aleksinac zbog toga što već dva meseca ne mogu da koriste dve lokalne saobraćajnice koje im predstavljaju najkraće veze sa gradom.

Meštani su kazali da je saobraćaj na lokalnom putu od Čamurlije preko Trupala do Niša i od Čamurlije preko Popovca do Niša obustavljen zbog radova putara kojima se ne vidi skori završetak.

Stanovnik Čamurlije Miloš Stojković kazao je da zbog istovremenih radova putara na obe saobraćajnice oni moraju svakoga dana da prelaze 15 kilometara više do Niša i umesto da putuju 10 minuta, putuju 45 minuta.

“Moja supruga i ja radimo u privatnim firmama u Nišu, a zbog različitog radnog vremena, moramo da idemo do posla sa dva automobila. Koliko smo kilometara više prešli za protekla dva meseca, lako je da se izračuna. Pri tom radimo za minimalac”, istakao je Stojković.

On je rekao da su putari morali da vode računa o potrebama meštana Čamurlije i da radove obavljaju najpre na jednoj lokalnoj saobraćajnici, a potom na drugoj, a ne da ih ostave bez oba puta u isto vreme.

“U selu ima starih ljudi, Hitna pomoć ne može brzo da dođe, mora da kruži. Skoro je vozilo Hitne pomoći krenulo sa mladim vozačem, nije mogao mladić da se snađe da dođe, morali su da ga navode preko telefona”, kazao je Stojković.

Prema njegovim rečima, prošle godine saobraćaj na putu od Čamurlije preko Trupala do Niša nije bio obustavljen, iako su i tada rekonstruisali jedan od dva nadvožnjaka koji su na auto-putu Beograd-Niš.

“Radili su jednu pa drugu stranu nadvožnjaka, a nama su ostavljali jednu traku. Ove godine, međutim, tu se rekonstruiše nadvožnjak, ali su odmah saobraćaj kompletno zatvorili. Skela stoji posred puta iako za to nema potrebe”, naglasio je Stojković.

On je kazao da je nadvožnjak prošle godine rekonstruisala privatna firma, a ove godine preduzeće “Putevi Srbije”.

“Rekli su nam da je prošle godine rekonstrukcija dugo trajala jer je radila privatna firma, a ove godine je mnogo gore. Saobraćaj su potpuno zatvorili, a tamo se ništa ne radi. Radno vreme im je do pola pet, a već u pola četiri nikoga nema na gradilištu”, izjavio je Stojković.

Meštani su, dodao je on, više puta pokušali da saznaju kada će radovi biti završeni i put otvoren, ali su uvek dobijali različit odgovor.

“Šef gradilišta nam kaže biće završeno za nedelju dana, pa za dve nedelje, pa za neki dan. U petak su nam rekli biće pušten saobraćaj u ponedeljak, a kada smo juče otišli rekli su nam da ćemo danas moći da prolazimo. Ni danas do 13 sati nisu oslobodili prolaz”, istakao je Stojković.

On je rekao da je meštane jutros zvala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska i predlagala im da obustave protest, jer će, kako je kazala, u toku dana prolaz ispod nadvožnjaka biti omogućen.

“Nastavićemo sa blokadama sve dok nam ne omoguće prolaz ispod nadvožanjaka. Ne tražimo da obustave radove, samo da nam oslobode jednu traku”, naglasio je Stojković.

Otprilike u isto vreme kada su meštani blokirali put Niš-Aleksinac putari su oslobodili jednu traku ispod nadvožnjaka što je bio i zahtev žitelja Čamurlije.

Za sada nije poznato da li će ta traka biti prohodna i ubuduće, kao što zahtevaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com