Promo

MEDITERANSKA KUHINJA U ČAIRSKOM

Ili mala Španija, Italija i Grčka ispod krošnji najdeblje gradske hladovine

Nema tog čoveka koji sada ne bi voleo da je na moru. I svi sanjamo neku destinaciju na Mediteranu, od Španije do Grčke, gde je more najlepše, plaže najosunčanije, a hrana simbol hedonizma i dugovečnosti.

Za sve zaljubljenike u pikantnu latino kuhinju Čairski nudi 5 vrsta vrućih tortilja.

Sa grilovanom svinjskom krmenadlom, zelenom salatom, kupusom, šargarepom, paradajzom, krastavcem, belim sosom i pomfritom u prilogu. Nazvali su je “Smotano prase”, jer će vam tako biti još slađe.

Isti prilozi i pileće meso pohovano u susamu, za jedan od najtraženijih čairskih proizvodaSmotano pile.

Ili već poznati Burito, sa grilovanom junetinom, čilijem, kupusom, šargarepom, crvenim pasuljem, kukuruzom šećercem i belim sosom u prilogu.

A šta kažete na omlet u tortilji!? Da li ste za onaj sa povrćem, ili sa pušenim mesom?!

I naravno, panirani račići u tortilji – “Smotano rakče”, sa rendanim svežim krastavcem, šargarepom, kupusom, paradajzom, zelenom salatom, marinadom i pomfritom u prilogu.

Znamo da se pod tradicionalnim italijanskim doručkom podrazumeva kroasan i espresso.

Čairski kroasani su ipak “ozbiljniji na gramaži” od onih koji staju na šoljicu kafe, i u ovom restoranu nude 3 vrste:

Francuski kroasan – sa francuskom salatom, krem sirom, zelenom salatom i parmezanom.

Talijanski – sa šunkom, krem sirom, zelenom salatom i parmezanom.

Slatki – bogato filovan vanila kremom, džemom, i posoljen šećerom u prahu.

PICE I PASTE – ZAŠTITNI ZNAK ITALIJANSKE KUHINJE

“Bata Mimina Kaprićoza”, iz poštovanja prema gostu koji je skoro svakog dana naručuje.

Vegetarijana, sa pelatom, rukolom i sezonskim povrćem, po želji i u posnoj varijanti sa bio-kačkavaljem.

Čairska, sa kobasicom koju ovaj restoran sprema samo za svoje potrebe, jajetom i ljutom papričicom.

Pica “Havaji”, sa kontraverznim miksom domaće sušenice i kolutića ananasa, sa kačkavljem, susamom…

U Čairskom pasta se priprema tako da bude “al dente”, ni tvrda, ni premeka, taman za poseban ukus pod zubima, od “penne” ili “fusilli” testenine.

Tuna volta – sa komadima tunjevine, kukuruzom šećercem, crvenim lukom, barenom šargarepom, kiselim krastavčićima, paprikom, graškom, boranijom, crnom maslinom, i grilovanom tortiljom. Za one koji ne poste, dodatak je i kuvano jaje.

Rezna – sa paradajzom, belim lukom, bosiljkom, origanom, ljutom papričicom, čeri paradajzom, Grana padanom.

Bucina arabijata – “ojačana” grilovanom krmenadlom.

Malfreddo – sa grilovanim pilećim mesom i tikvicom, pršutom, šampinjonima, belim vinom, čeri paradajzom, bosiljkom, majčinom dušicom, pavlakom i parmezanom.

Čairska pasta – sa grilovanim pušenim mesom, junetinom, crnim maslinama, crnim i belim lukom, čeri paradajzom, grana padanom, parmezanom i grilovanim hlepčićima.

Lazanje jesu tradicionalno italijansko jelo, ali je baš ovakve pravio čuveni kuvar Steva Karapandža i to za Frenka Sinatru, šezdesetih godina prošlog veka u Parizu: lazanja listići sa jajima, junetina, paradajz, beli i crveni luk, pelat, peršun, lovorov list i ruzmarin.

Mediteranske komadne zalogaje u Čairskom možete poručiti kao “Krostine”, a prave ih sa integralnim bagetom.

Prolećni – sa krem sirom, paradajzom, maslinovim uljem, paprikom i bosiljkom.

Domaći – sa krem sirom, ajvarom, starim sirom i čvarcima.

Montenegro – sa gorgonzolom, suvom smokvom, pršutom i orahom.

Ili Čairsku verziju grilovanog somuna, začinjen posebnom marinadom od belog luka, maslinovog ulja i bosiljka.

Šokantno osvežavajuću “Koza Nostra” salatu bi svakako ubrojili u specijalitet iz italijanske kuhinje. Što zbog imena, što zbog rukole, balzamiko Kreme, zelene salate, maslinovog ulja, čeri paradajza, crnih maslina, Grana Padana sira, parmezana i semenki suncokreta.

Da završimo sa zemljom sa najlepšim primorijem na Mediteranu, Grčkom.

Predstavljamo Egejsku salatu – sa grilovanim paradajzom, mladim sirom, bosiljkom i maslinovim uljem.

Ili poznato grčko predjelo, Bujurdi – sa paradajzom, svežom paprikom, starim sirom, kačkavaljom, kiselom pavlakom, bosiljkom i peršunom.

Iako se čorba obično služi kao predjelo, “After Šok Paradajz Čorbu” ćemo vam preporučiti i u solo varijanti, posle neke lude noći, ili uz čašu nekog dobrog vina, koje ćete svakako naći u ovom restoranu.

A gde su tu plodovi mora?! U ponudi ih imaju toliko da ćemo ih predstaviti zasebno, u nekom od sledećih feljtona iz Čairskog…

I kada „začinite“ ukusnu mediteransku kuhinju čairskom debelom hladovinom i kutkom prirode u samom centru grada svaki od zalogaja dobija na posebnom značaju.

Miris prirode doneće velike krošnje oko Čairskog, miris mora mediteranska klopa, a užitak u letnjim danima tada dolazi sam od sebe! PRIJATNO!

ChaIrski Rock n Sports Cafe
Ratka Vukićevića 5A
Rezervacije i dostava:
063 1703865
Facebook
Instagram

 

DOBRO DOŠLI!

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close