DruštvoKultura

Medijana besplatno otvorena za posetioce do Božića

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će arheološko nalazište Medijana biti zatvoreno tokom novogodišnjih i božićnih prazničnih dana, sve do 10. januara, svi zainteresovani moći će da ga posete i od 4. do 8. januara, saopštio je niški Narodni muzej.

U pozivu za posetu objavljenom na Fejsbuk stranici te ustanove rečeno je da grad Niš i Narodni muzej daruju besplatan obilazak Medijane danas i naredna tri dana, uz podsećanje da je radno vreme tog lokaliteta od 10 do 15 časova. Arheološko nalazište Medijana u Nišu otvoreno je ponovo za posetioce 27. decembra i to deset godina nakon što je zatvoreno zbog različitih radova, izmedju ostalog i zbog novih iskopavanja, konzervacije mozaiak i izgradnje pristupnih staza. Poslednjih dana 2022. godine posete Medijani bile su besplatne, a prema evidenciji niškog Narodnog muzeja tu priliku iskoristilo je više od 1.300 ljudi. Medijanu su za posetioce otvorile potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktorka Narodnog muzeja u Nišu Vesna Crnoglavac, a tom prilikom je rečeno da je Ministarstvo kulture za radove koji su izvodjeni u protekloj deceniji utrošilo 185 miliona dinara.

Prema rečima Crnoglavac, arheološko nalazište Medijana ranije je bilo otvoreno od aprila do oktobra, ali sada će biti dostupno tokom cele godine, uz praćenje vremenskih uslova, kao što to rade i ostala arheološka nalazišta. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je na proleće veliku svečanost povodom ponovnog otvaranja Medijane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com