Društvo

Medicinska škola u Nišu menja naziv u „Dr Miodrag Lazić“?

Poslednja želja mu je bila da ga isprate pesmom „Marš na Drinu“, a građanima da se Klinički centar u Nišu nazove po njegovom imenu i prezimenu. Sada, na inicijativu direktora Medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“ Miroslava Savića, Medicinska škola bi mogla da ponese naziv “Dr Miodrag Lazić”.

Direktor Medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“ u Nišu, Miroslav Savić  zakazao je sednicu Nastavničkog veća za 22. jun i u dnevni red, kao posebnu tačku, stavio pokretanje inicijative za promenu naziva škole, kako bi se radnici izjasnili.

“Ukoliko inicijativa naiđe na odobravanje radnika škole, ući će se u postupak promene naziva, škola bi trebalo da nosi ime dr Miodrag Lazić”, kaže direktor Medicinske škole.

Savić kaže da će se za promenu imena pitati i Učenički parlament. Ako sve krene u dobrom pravcu u školskom dvorištu postavila bi se spomen-bista dr Miodraga Lazića. Direktor Medicinske škole je o tome obavestio i porodicu dr Miodraga Lazića i oni su odobrili ovu inicijativu.

“Hirurg Laza je to i zaslužio, a bio je i član kolektiva Medicinske škole u Nišu. Bio je veliki rodoljub, hirurg, dobrovoljac, čovek, učitelj i junak”, dodaje Savić. “Doktor Lazić je pravi uzor za naše đake koji se kod nas prvi put sreću sa medicinom, koji će jednog dana biti medicinski radnici i koji bi trebalo da se ugledaju na ovog čoveka. On je heroj našeg vremena, a mi školujemo medicinske radnike pa bi lik i delo hururga Laziće trebalo da posluži učenicima za uzor”, ističe Miroslav Savić.

Ukoliko sve prođe kako valja, škola će pokrenuti dalji postupak, a kako kaže direktor Savić, sve je na Ministarstvu prosvete u čijoj je nadležnosti i promena imena škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com