Društvo

Medicinska škola u Nišu menja naziv u “Dr Miodrag Lazić”?

Poslednja želja mu je bila da ga isprate pesmom „Marš na Drinu“, a građanima da se Klinički centar u Nišu nazove po njegovom imenu i prezimenu. Sada, na inicijativu direktora Medicinske škole “Dr Milenko Hadžić” Miroslava Savića, Medicinska škola bi mogla da ponese naziv “Dr Miodrag Lazić”.

Direktor Medicinske škole “Dr Milenko Hadžić” u Nišu, Miroslav Savić  zakazao je sednicu Nastavničkog veća za 22. jun i u dnevni red, kao posebnu tačku, stavio pokretanje inicijative za promenu naziva škole, kako bi se radnici izjasnili.

“Ukoliko inicijativa naiđe na odobravanje radnika škole, ući će se u postupak promene naziva, škola bi trebalo da nosi ime dr Miodrag Lazić”, kaže direktor Medicinske škole.

Savić kaže da će se za promenu imena pitati i Učenički parlament. Ako sve krene u dobrom pravcu u školskom dvorištu postavila bi se spomen-bista dr Miodraga Lazića. Direktor Medicinske škole je o tome obavestio i porodicu dr Miodraga Lazića i oni su odobrili ovu inicijativu.

“Hirurg Laza je to i zaslužio, a bio je i član kolektiva Medicinske škole u Nišu. Bio je veliki rodoljub, hirurg, dobrovoljac, čovek, učitelj i junak”, dodaje Savić. “Doktor Lazić je pravi uzor za naše đake koji se kod nas prvi put sreću sa medicinom, koji će jednog dana biti medicinski radnici i koji bi trebalo da se ugledaju na ovog čoveka. On je heroj našeg vremena, a mi školujemo medicinske radnike pa bi lik i delo hururga Laziće trebalo da posluži učenicima za uzor”, ističe Miroslav Savić.

Ukoliko sve prođe kako valja, škola će pokrenuti dalji postupak, a kako kaže direktor Savić, sve je na Ministarstvu prosvete u čijoj je nadležnosti i promena imena škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Zavrsila sam ovu skolu pre dvadestak godina.Jedinog profesora kog se secam nje cuveni hirurg Laza.Obozavali smo njegove casove.

  2. Ako su Legendu Lazu lecili pogresno sta onda mi obicni smrtnici da ocekujemo, haos, rasulo i javasluk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com