Društvo

„Mediana“ apeluje: Šut i kabasti otpad nisu za kontejnere

Divlja deponija oko kontejnera, bačena stara stolarija, nameštaj, suvo posečeno drveće, šut i drugi građevinski otpad, svakodna su slika gotovo u svim delovima grada Niša. Naročito u toku sezone lepog vremena koje svi koristimo za uređenje, sitne popravke ili rekonstrukciju stanova i kuća.

Zbog ovih problema, “Mediana” poziva građane koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da im se jave i rezervišu odvoženje kabastog otpada.

 

Dragoslav Pavlović, direktor JKP Mediana

„Dovoljno je da pozovu našu službu na 0800/018-002 i problem će biti rešen. Ovu mogućnost građani nerado koriste, možda zato što odvoz kabastog otpada na deponiju mora da se plati oko 3.500 dinara, ali verujte, komunalne kazne su višestruko veće od cene ove usluge“, objašnjava Pavlović.

Naplata se sprovodi po Odluci Skupštine grada o komunalnom redu kojom je propisana i cena i po kojoj su građani u obavezi da zatraže odvoz većih količina šuta ili bilo kakvog kabastog otpada, ukoliko nema kontejnera za tu vrstu otpada.

Radnici “Mediane” svakog dana iznova zatiču krupni otpad i građevinski šut u kontejnerima, kao i pored njih, što predstavlja veliki problem u njihovom radu. Osim što se na ovaj način stvaraju mini deponije u gradu, takvo ponašanje često dovodi do velike materijalne štete.

„Kada u kontejnerima završi građevinski šut, beton, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali koje radnici ne primete zbog drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulični sistem na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova. Šteta je dvostruka – vozila su u kvaru i ne mogu na vreme da prazne kontejnere, a budžet grada trpi zbog neophodnih popravki. Takođe, uništavaju se i kontejneri“, kaže Dragoslav Pavlović direktor JKP „Mediana“.

 

Preduzeće „Medijana“, periodično, ima svoje akcije postavljanja velikih kontejnera zapremine tri ili pet kubnih metara, na različitim gradskim lokacijama, što građanima pruža mogućnost da se potpuno besplatno reše šuta, nepotrebnih stvari i drugog kabastog otpada. Ove godine akcija je trajala od početka aprila do 20 maja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com