Kultura

Manu Chao oduševio u Nišu!

Prvi put u Nišu, El Chapulin Solo – Manu Chao acoustic pred punom halom “Mika Antić”, oduševio je publiku dvočasovnom svirkom.

U hali “Mika Antić” u Nišu bilo je posetilaca ne samo iz Niša, već iz cele Srbije, pa i iz drugih zemalja.

Po izlasku na binu Manu Čao je pozdravio publiku na srpskom jeziku: “Dobro veče, Niš! Kako ste?”, a onda nastavio na engleskom: “Zadovoljstvo je biti ovde večeras. Večeras ćemo napraviti akustični šou, nadamo se da će vam se dopasti”.

Foto: Vanja Keser

Publici se šou toliko dopao da ga nije puštala da ode sa bine!

Foto: Vanja Keser

El Chapulin Solo otvorili su koncert pesmom Otro Mundo, a u nastavku su se ređali hitovi poput Vida Tómbola, Mala Vida, Clandestino

Foto: Vanja Keser

Kako je i bilo najavljeno, Manu ne piše svoje pesme, on ih živi. A živela ih je zajedno sa njim i publika u Nišu. Masa je uglas pevala stare i nove pesme u akustičnoj verziji prepunoj energije koju samo Manu može da donese na binu.

Foto: Vanja Keser

El Chapulin Solo čine: Manu Chao – glas i gitara, Luciano Falico – manja gitara i Mauro Mancebo – bongo.

Koncert Manu Chao početak World music festa – Merak

“Koncert El Chapulin Solo – Manu Chao acoustic simbolično je najavio World music festival Merak, koji počinje 2020. godine. Nadamo se da smo vam na najbolji način najavili u kom će se pravcu kretati festival!”, kaže direktor festivala Marko Micić.

Foto: Vanja Keser

Osnivač festivala je Udruženje Marker iz Niša. A koncert je održan uz podršku Grada Niša.

Foto: Vanja Keser

World music fest nazvan je po srpskoj reči MERAK, koja iako potiče iz turskog jezika, odavno se odomaćila kod nas sa značenjem zadovolјstva koje proističe iz “malih” stvari – označava želјu, žudnju za nečim, ćef, uživanje, ugodno raspoloženje…

Foto: Vanja Keser

Upravo ova srpska reč ušla je u internacionalni rečnik reči koje nije moguće prevesti na druge jezike! Merak fest ima za cilј da na koncertnom podijumu prezentuje upravo taj osećaj po kome je Niš prepoznatlјiv!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com