Društvo

Maloj Leni danas u Bolonji urađena transplantacija

Dvogodišnjoj Leni Krstić je danas u 16 sati u Bolonji urađena transplantacija matičnih ćelija koštane srži, rekao je Niškim Vestima njen tata Dušan. Porodica Krstić je put Bolonje otišla još 1. decembra i skoro četiri meseca se italijinaski lekari bore da našoj malenoj sugrađanki izleče redak oblik leukemije.

Lena Krstić rođena je kao prvo dete Maje i Dušana i potpuno zdrava beba. Simptomi bolesti javili su se pred njen prvi rođendan. Redak oblik leukemije moguće je pobediti jedino transplantacijom matičnih ćelija koštane srži, a to su italijanski lekari u Bolonji uradili danas u 16 sati.

U principu, sama transplantacija je bezopasna. Posle nje je ustvari prava borba i prava opasnost po život, znači period koji dolazi je onaj kritični,” kazao je Lenin tata.

Sa Lenom su u Bolonju 1. decembra 2016. godine otišli i mama Maja i tata Dušan, a troškove nihovog boravka i Leninog lečenja pokrilo je italijansko udruženje AGEOP na predlog našeg NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obelele od raka).

“Mogu da  kažem da sam iznenađen koliko smo dobro prihvaćeni. Ljudi su nam dali stan besplatno na korišćenje, dobijamo nedeljno namirnice u vrednosti do 60 eura, a vozili su nas i dovozili iz bolnice dok smo išli na kontrole. Osoblje i doktori  su predobri i stvarno nemam niti jednu zamerku,” kazao je Dušan Krstić.

Lena je sa mamom otišla u bolnicu tek pre desetak dana, imala je i pripremu za translantaciju u vidu hemoterapije. Pre toga, boravila je zajedno sa roditeljima u stanu u Bolonji, a o njoj su neprekidno, osim lekara, brinuli i iz udruženja AGEOP.

Kako kaže njen otac Dušan, Lena je dobila i brdo igračaka od italijanskog udruženja AGEOP koje je i na ovaj način brinulo da mala Nišlijka bude srećna. Lena će napuniti tri godine 8. maja.

Brz opravak i povratak u Niš maloj Leni želi i redakcija Niških Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com