Društvo

Mali humanitarci za svog komšiju Andreja iz Puškinove ulice

Sergej, Ognjen, Vuk, Đorđe, David i Kosta odlučili su da pomognu svom komšiji iz Puškinove ulice Andreju Raduloviću koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći kod Kolašina u Crnoj Gori dok se vraćao sa letovanja. Mali Andrej trenutno se nalazi u Tiršovoj u Beogradu, a za njegovo lečenje potrebno je 7.500 evra. Njegovi drugari i komšije postavili su štand na kome prodaju sokove, a ovu akciju počeli su u petak, po rečima majke jednog od dečaka, veoma uspešno.

Saobraćajna nesreća koja se dogodila 18. jula oko 8 sati kod Kolašina u Crnoj Gori, uzela je život Nišliji Živojinu Pejkoviću (75), dok su njegov unuk i drug, koji su bili u kolima, takođe povređeni.

Do nereće je došlo kada su se se sudarili kamion podgoričkih oznaka i „fiat punto“ niških registarskih oznaka za čijim volanom je bio Pejković.

Pejkovićev unuk je prošao sa lakšim povredama, dok je drugi dečak, Andrej Radulović operisan na klinici u Podgorici, a zatim avionom prebacen u Beograd, gde je nastavljeno njegovo lečenje.

Deca iz Puškinove ulice

Komplikovana operacija kičme urađena je na privatnoj klinici i treba da se plati 7.500 evra, pa porodica Radulović prikuplja novac. Kako je redakciji  Niških vesti kazala jedan od majki šestorice dečaka koji prodajom sokova kod šoping centra Stop šop prikupljaju novac za Andreja, u akciju pomoći Radulovićima uključena je Srpska pravoslavna crkva.

“Uskoro ćemo pokrenuti i Fejsbuk stranicu za pomoć Andreju, znam da je bilo strašno, sada je na redu da se plati ta operacija i da naš komšija počne rehabilitaciju kako bi ponovo prohodao”, kaže Nataša, majka malog Davida Stevanovića koji učestvuje u ovoj, dečjoj humanitarnj akciji.

Kao i njihovi drugari sa Bulevara Nemanjića, o kojima smo već pisali, i ova deca prodaju sokiće po ceni od 20 dinara, a kako kaži, iz obližnjih prodavnica im naručuju i čitave bokale soka. Sergej i Ognjen su blizanci, u utorak pune 9 godina, David ima 10, kao i njegov najbolji drug Đorđe, Vuk ima 12 godina, a Kosta 8.

Svaki dinar je dragocen za lečenje njihovog drugara i komšije

Bojana, majka povređenog Andreja Radulovića, dala je svoj tekući račun 250-3010018101500-65 Eurobank, a uskoro će otvoriti i devizni.

Davidova majka Nataša kaže da od sutra očekuju da im se pridruži još dece iz ulice, i dodaje da je Puškinova ulica poznata po tome da je tokom NATO agresije 1999. godine najveći broj kasetnih bombi pao upravo tu.

Andrej Radulović ima 14 godina, a njegovi drugari Sergej, Ognjen, Vuk, Đole, David i Kosta ostaće upamćeni kao male komšije iz Puškinove ulice velikog srca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com