Hronika

Majka Malčanskog berberina: “Niste mu dali mira dok je bio živ, pustite ga na miru sada “

Ninoslav Jovanović (49), poznat kao Malčanski berberin, sagranjen je danas na groblju u rodnom selu Malča, na istom mestu na kojem je pronađen 5. januara 2020. godine, kada je za njim organizovana potera zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice.

Sahrani su prisustvovali njegovi roditelji i dvadesetak rođaka, prijatelja i komšija, koji su se nešto pre 12 časova okupili na samom ulazu u groblje. Roditelji i rođaci nisu dozvolili novinarima da prisustvuju pomenu i zapretili policijom, ukoliko se usude da fotografišu i snimaju pogreb.
„Dosta ste pisali o njemu dok je bio živ. Morate da nas razumete, ne želimo novinare na sahrani“, rekao je Jovanovićev otac, dok je njegova majka zatražila da se novinari odmah udalje i kazala:
„Niste mu dali mira dok je bio živ, pustite ga na miru sada kada je mrtav“.
Uprkos tome što se u Malči ovih dana govorilo da roditelji neće dozvoliti da bilo ko od meštana prisustvuje sahrani, jedan broj meštana je ipak to učinio.
Dve starije žene koje je Nova.rs susrela na putu ka groblju rekle su da idu na pogreb jer „Ninka znaju od deteta“.
„Za nas u selu on je dobar bio, a tamo šta je radio na strani mi ne znamo. Nama nikad loše ništa nije učinio“, kazale su meštanke.
Pogrebno vozilo sa telom pokojnog Jovanovića stiglo je na groblje tačno u podne, bez prethodnog svraćanja do njegove kuće, što je u selima na jugu Srbije, uobičajno u takvim slučajevima. Većina meštana Malče ovih dana je olakšanjem dočekala vest o smrti Malčanskog berberina, uz komentar da jedva čekaju da bude sahranjen, pa da im se „smiri glava“. Sa velikim olakšanjem je vest o Jovanovićevom smrti dočekana i u porodici devojčice koju je oteo i zlostavljao skoro punih 10 dana.
Robert Karimanović, otac devojčice, rekao je da su svi u kući odahnuli i da njegovo dete sada može mirno da spava.
„Idemo na bolje. Krenuli su radovi na našoj kući što nam je obećala gradonačelnica Niša, ćerka je popunjavala listu želja za upis u srednju školu. Čekamo da vidimo koju će školu upisati. Sve u svemu krenuli smo sa nekim normalnim životom“, izjavio je Karimanović.
Ninoslav Jovanović je pravosnažno je osuđen na doživotnu robiju 5. avgusta prošle godine zbog otmice i produženog krivičnog dela silovanja, čija je žrtva bila dvanestogodišnja devojčica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com