Sport

Loš vikend za niške klubove, futsaleri i odbojkaši preokretom do pobede

Niški klubovi koji se takmiče u najelitnijim državnim takmičenjima, ove nedelje su redom imali težak zadatak, a svi su pretrpeli poraze osim futsalera i odbojkaša, koji sun a vreme ispravili greške.

Fudbalerke Mašinca pružile su žestok otpor ekipi Sloga Radnički, ali nisu uspele da izvuku bodove. Rezultatom 3:2 one su poražene od tima koji zauzima treće mesto. Do plej – ofa, u kome su učešće već obezbedile, izabranice Krstić Perice imaju još dve utakmice, protiv Crvene zvezde i Spartaka, dve prvoplasirane ekipe u Superligi.

Konstantin je i dalje „zarobljen“ na dnu tabele nakon šestog poraza u isto toliko utakmica ove sezone. Međutim, igra koju prikazuju je sve bolja i ne može se reći da su bili nevidljvi na terenu protiv trenutno vodećeg u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipe Dinamik iz Beograda. Ovo pogotovu važi za poslednju četvrtinu kada su bili potpuno dominantni i dobili je sa 12:21. Sledećeg vikenda Nišlije će ponovo imati težak zadatak jer dočekuju Mladost Admiral, treći tim na tabeli koji ima četiri pobede uz dva poraza.

I košarkašice Studenta su pretrpele peti poraz u nizu, ovog puta od Partizana, na domaćem terenu. Nišlijke su vodile u početku, ali nisu imale snage da održe isti nivo igre. Sledi jednonedeljna pauza, nakon koje će izabranice Stojiljković Dimitrija pokušati da izađu iz rezultatske krize protiv ekipe Novosadska ŽKA, koja je zabeležila samo jednu pobedu u dosadašnjem toku takmičenja.

Naisa je ove nedelje odigrala dve teške utakmice, ujedno i poslednje u jesenjem delu prvenstva. Prvi je bio zaostali meč 6. kola protiv Bekamenta iz Aranđelovca, gde nisu imale snage da se suprotstave ozbiljnije ekipi koja je aktuelni šampion države i izgubile sa 34:27. Drugi je imao isti ishod, mada su domaće rukometašice u jednom periodu dobile nalet snage i povele sa 11:9, Medicinar iz Šapca je ubrzo preokrenuo rezultat i na kraju slavio, nanevši Nišlijkama prvi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Odbojkaši Niša gostovali su ekipi Klek Srbijašume, koja ne zna za pobedu i teškom mukom slavili sa 3:2. Oni su izgubili prvi set, nakon koga su poboljšali igru i na kraju zaslužili dva boda. Ipak, zbog pobede Radničkog, pali su na šestu poziciju zbog lošijeg set količnika. U narednom kolu dočekaće prvoplasirani Novi Pazar, ali ih pre toga očekuje Kup okršaj sa Kosovskom Mitrovicom.

Nakon debakla protiv Euro Motusa od 8:0, niški futsaleri prekreotom su savladali Fon sa 4:2. Meč su otvorili izuzetno loše i u prva tri minuta primila dva gola, ali to je samo dalo vetar u leđa igračima Kalče koji su u narednih 11. minuta uspeli da tri puta zatresu mrežu protivnika i tako povedu. U drugom poluvremenu autogolom Kokotovića postavljen je i konačan rezultat. Ovom pobedom izabranici Vladana Miladinovića zadržali su četvrtu poziciju, a sledećeg vikenda gostovaće Letećem Holanđaninu, timu koji zauzima 9. mesto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com