Sport

Lola Radivojević šampionka Srbije

Na terenima TK Trim u Beogradu završeno je Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji teniserki i tenisera do 14 godina. U konkurenciji teniserki trijumfovala je Lola Radivojević, teniserka Teniske akademije Živković. Lola je u finalu savladala Dariju Šuvirđonkovu sa 2:1. U polufinalu je Šuvirđonkova bila bolja od Lare Stojanovski 2:0, dok je Radivojevićeva pobedila Tijanu Sretenović 2:1.

Pehare su finalistima uručili sportski direktor TSS Aleksandar Bolić, Fed kup reprezentativka Srbije Bojana Jovanovski Petrović i predstavnik Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije Stefan Stanišić.

“Čitavo prvenstvo sam odigrala na visokom nivou i ovo je kruna sjajnih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni. Teško je bilo i u polufinalu i u finalu, ali mislim da sam zaslužila da ovu godinu završim kao šampionka Srbije”, istakla je teniserka niške akademije nakon dodele pehara.

Bojana Jovanovski Petrović se nedavno povukla sa takmičarske svetske teniske scene i ona je novi trener ženske reprezentacije Srbije u konkurenciji do 14 godina u čijem sastavu je i Lola Radivojević, a prvo takmičenje ih očekuje u januaru 2019. na Tennis Europe Winter kupu.

Pored Lole, vredno je pomenuti tenisere i teniserke Teniske akademije Živković koji su postigli zapažene rezultate u poslednjih nedelju dana. Lazar Radenković i Mija Ljubić su osvojili vicešampionske titule na prvenstvu regiona do 18 godina, Lazar Danić i Natalija Nikolić su zauzeli treće mesto. Anđela Petrović je šampionka do 16 i do 18 godina na Otvorenom prvenstvu Niša. Jovana Nikolić je bila druga do 16, a ona i Anja Stanković su bile treće do 18 godina. Natalija Nikolić je bila treća do 16, a druga na turniru do 18 godina. Nikola Jović je bio drugi na Trofeju Beograda u konkurenciji tenisera do 12 godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com