Društvo

Ljubičice, lepo ti je lice, poletarci i pčelice „pozdravili“ dolazak proleća

Oko 250 poletaraca i pčelica sa svojim vođama, iz osam odreda izviđača Grada Niša, okupili su se u Spomen parku „Bubanj“ na tradicionalnoj akciji „Ljubičice, lepo ti je lice“.

Učesnike ove aktivnosti najmlađih članova izviđačke organizacije Niša, uzrasta od 7 do 11 godina, nakon uvodne reči Momčila Petkovića, starešine Saveza Izviđača grada Niša, pozdravio je Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula a akciju je otvorio general potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske Srbije. General Simović je istakao značaj postojanja i važnost sadržaja rada izviđačke organizacije u psihofizičkom razvoju mladih i u odbrani zemlje.

Odred izviđača „Kralj Petar – Prvi“, sedamnaest godina je domaćin i organizator ove aktivnosti koja je zamišljena kao izviđački pozdrav proleću i predstavlja prvo veće okupljanje niških poletaraca i pčelica početkom godine, kaže Petar Stamenković, starešina odreda.

Spomen park „Bubanj“ u Gradskoj opštini Palilula je idealno mesto za naše aktivnosti u prirodi. Ove godine poletarci i pčelice su se takmičili na poligonu spretnosti, u poznavanju putnih znakova, štafeti, igri memorije, izviđačkom kvizu, i u još nekoliko terenskih igara namenjenih ovom uzrastu. U programskom delu savladani su zahtevi veštine „Vatrogasac“, uz pomoć pripadnika niške Vatrogasne brigade i Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Najuspešnija je ove godine bila ekipa jata „Pingvini“ iz odreda „Kralj Petar – Prvi“. Drugo mesto je osvojila ekipa „Naaaaar“ iz odreda „Lola“ a treće mesto je pripalo poletarcima i pčelicama odreda izviđača-porečana Školski brod „Jadran“.

U završnom delu akcije „Ljubičice, lepo ti je lice“, mališani i njihove vođe-predvodnici imali su mogućnost da se oprobaju u jahanju konja, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji odreda sa Upravom Konjičkog kluba „Nonius“.

Inace, povodom Dana državnosti, ove godine je Savezu izviđača grada Niša za izuzetne rezultate dodeljen orden – Zlatna medalja za izuzetne zasluge.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com