Društvo

Ljubičice, lepo ti je lice, poletarci i pčelice “pozdravili” dolazak proleća

Oko 250 poletaraca i pčelica sa svojim vođama, iz osam odreda izviđača Grada Niša, okupili su se u Spomen parku “Bubanj” na tradicionalnoj akciji “Ljubičice, lepo ti je lice”.

Učesnike ove aktivnosti najmlađih članova izviđačke organizacije Niša, uzrasta od 7 do 11 godina, nakon uvodne reči Momčila Petkovića, starešine Saveza Izviđača grada Niša, pozdravio je Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula a akciju je otvorio general potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske Srbije. General Simović je istakao značaj postojanja i važnost sadržaja rada izviđačke organizacije u psihofizičkom razvoju mladih i u odbrani zemlje.

Odred izviđača “Kralj Petar – Prvi”, sedamnaest godina je domaćin i organizator ove aktivnosti koja je zamišljena kao izviđački pozdrav proleću i predstavlja prvo veće okupljanje niških poletaraca i pčelica početkom godine, kaže Petar Stamenković, starešina odreda.

Spomen park “Bubanj” u Gradskoj opštini Palilula je idealno mesto za naše aktivnosti u prirodi. Ove godine poletarci i pčelice su se takmičili na poligonu spretnosti, u poznavanju putnih znakova, štafeti, igri memorije, izviđačkom kvizu, i u još nekoliko terenskih igara namenjenih ovom uzrastu. U programskom delu savladani su zahtevi veštine “Vatrogasac”, uz pomoć pripadnika niške Vatrogasne brigade i Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Najuspešnija je ove godine bila ekipa jata “Pingvini” iz odreda “Kralj Petar – Prvi”. Drugo mesto je osvojila ekipa “Naaaaar” iz odreda “Lola” a treće mesto je pripalo poletarcima i pčelicama odreda izviđača-porečana Školski brod “Jadran”.

U završnom delu akcije “Ljubičice, lepo ti je lice”, mališani i njihove vođe-predvodnici imali su mogućnost da se oprobaju u jahanju konja, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji odreda sa Upravom Konjičkog kluba “Nonius”.

Inace, povodom Dana državnosti, ove godine je Savezu izviđača grada Niša za izuzetne rezultate dodeljen orden – Zlatna medalja za izuzetne zasluge.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com