Društvo

Likvidacija Direkcije za upravljanje i razvoj Niške Banje na vidiku?

Gradsko vece usvojilo je predlog odluke o likvidaciji Direkcije za upravljanje i razvoj Niške banje. Sistematizacijom je petnaestoro zaposlenih iz Direkcije prešlo u Opštinsku upravu, a smena generlnog direktora i članova nadzornog odbora naći će se na dnevnom redu Skupštine grada Niša u petak.

Rešenje statusa Direkcije za upravljanje i razvoj niške banje, kao indirektog korsinika budzetskih sredstava grada Niša je na vidiku. U Opštini Niška Banja podsećaju da niko od zaposlenih nije ostao na ulici, ali da se na ovaj način troškovi svakako smanjuju.

Opština Niška Banja je napravila sistematizaciju radnih mesta i preuzela 15 radnika iz Direkcije. Ostali su generalni direktor i članovi nadzornog odbora. Bilo je hitno da se ovaj predlog nađe na dnevnom redu zbog smanjenja troškova. Oni koji su ostali u ovom preduzeću imaju pravni osnov da primaju platu, a ne mogu da budu razrešeni dok gradska Skupština to ne izglasa“, navodi Đokić Miroslav, član veća Opštine Niška Banja.

Predlog o pokretanju postupka likvidacije JP Direkcija za upravljanje I razvoj Niške Banje će se na dnevnom redu naći na sledećem zasedanju gradskog parlametna, u petak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com