Društvo

LETELI OTKAZI U GORICI! Opstanak Granita “doveden u pitanje”?

Veći broj radnika JKP “Gorica” dobilo je otkaz. Kako za sada saznajemo reč je o najavljenoj racionalizaciji, detalji se još uvek ne otkrivaju.

Radnici i njihovi prijatelji pomoć su potražili preko društvene mreže Facebook.

“U ponedeljak 06.02.2017. godine 58 radnika JKP Gorica Niš dobilo je otkaze. Među njima je bar polovina onih koji od te plate izdržavaju svoje porodice, samohrane majke,roditelji maloletne dece a ima i onih sa preko 50 godina starosti…. jedino nema nikog sa članskom kartom. Evo prošlo je dva dana od tada a nijedan medij nije o ovome napisao ni slovo.
Slažem se ja da je bitno u kakvoj je akciji ona Krunićka i kako izgleda JK u kućnom videu ali …ovde se radi o LJUDIMA! Ako je ikome to bitno u ovoj zemlji”, piše u postu na ovoj društvenoj mreži.

Na vratima prostorija gde borave radnici ostavljenjo je obaveštenje koje se odnosi na rok za žalbu koji je istekao juče, obaveštenje je kažu okačeno u petak:

Obaveštavaju se zaposleni sa spiska  da je nakon racionalizacije broja zaposlenih u skladu sa Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova JKP „Gorica“ Niš broj 1-6056 prestala potreba za njihovim radom s obzirom da je smanjen broj radnih mesta sa 62 na 53 a broj izvršilaca sa 184 na 129.

Zaposleni sa spiska, mogu uložiti žalbu, Komisiji za žalbe najkasnije do utorka 07.02. do kraja radnog vremena.

Zadužuju se zaposleni koji vode evidenciju radnog vremena zaposlenima sa spiska da iste obaveste i upozore na ostavljanjeni rok za žalbu, piše u saopštenju radnicima.

Kako nezvanično saznajemo opstanak Radne jedinice Granit (izrada spomenika) doveden je u pitanje, to niko nije hteo da potvrdi.

Iako smo pokušali da dobijemo komentar direktora preduzeća, posle poziva i upućene poruke da nam je potreba njegova izjava, objašnjenje šta se zaista desilo još uvek nismo dobili, jer Nenad Mišić, vd direktora JKP „Gorica“ ne odgovara na pozive naše redakcije.

Ipak nešto smo i saznali od člana niškog Gradskog veća.

“Radi se o najavljenoj racionalizaciji zaposlenih. Ostaje 129 radnika, ostali idu dobrovoljno ili kao tehnološki višak. Za sve podrobnije informacije moraćete da se obratite tom javnom preduzeću, jer osim saglasnosti na sistematizaciju Gradsko veće nema nikakve nadležnosti za sam postupak”, napisao je u SMS poruci Igor Vojinović, gradski većnik resorno zadužen za komunalne delatnosti.

Problemi u poslovanju JKP “Gorice” postali su “normalna” pojava godinama unazad, uprkos odvajanja sektora i prelaska velikog broja radnika u JKP “Parking servis” i JKP “Mediana” ovo niško javno preduzeće nije uspelo da stane na noge.

Nakon objave vesti, posle tri sata u našu redakciju stiglo je i zvanično saopštenje JKP “Gorica”, koje izgleda ovako:

Foto: Saopštenje JKP “Gorica”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com